14. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Busafhængige borgere fra Uvelse-Lystrup undgår Hillerød som handelsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busafhængige borgere fra Uvelse-Lystrup undgår Hillerød som handelsby
Debat Hillerød - 06. marts 2020 kl. 09:49
Af Henning Thorsen, Kærvej 4, Lystrup og Winnie Adeltoft, Hans Andersensvej 10, Uvelse. Ansvarlige for offentlig trafik, Uvelse-Lystrup Lokalråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalrådet for Uvelse-Lystrup har i flere år kæmpet for at få linieføringen på buslinie 337 tilbage til at køre fra Nr. Herlev ad Lyngevej, Roskildevej og videre forbi Slotsarkaderne. En bustur der fra Nr. Herlev tog 15 min. i stedet for som nu, hvor bussen fra Nr. Herlev kører over Hammersholt til Hillerød St. Hvis målet for busturen er at handle i Slotsarkaderne skal på Hillerød station skiftes til anden bus så turen fra Nr. Herlev forlænges med mindst ½ time (hver vej) , i forhold til den direkte rute fra Nr. Herlev til Slotsarkaderne.

Som et supplerende argument for den direkte linje gennem Hillerød midtby tjener etableringen af den nye håndværker by med 400 container boliger til håndværkerne på byggeriet af det kommende nye Regions Hospital. En omlægning af buslinje 337 vil jfr. vort forslag kunne betjene denne håndværker by.

Hillerød kommune kan altså nu "slå 2 fluer med 1 smæk" og få løst transportmulighed for håndværkerne i f.m. byggeriet af Regionshospitalet samt opfylde busafhængige Uvelse-Lystrup borgernes mangeårige ønske om igen at igen at kunne udnytte handelsmulighederne i Hillerød midtby.

Ved tilbageførsel af ruten tror vi endvidere på, at Slangerup borgere vil begynde at bruge bus 337, hvis de herved kan komme direkte til Slotsarkaderne. Vi i Lokalrådet mener tillige at buslinie 337 på sigt bør forlænges til Frederikssund St. så også borgere derfra kan nøjes med 1 bus til deres kommende Regions Hospital i Hillerød.

Som kompensation for den mistede busforbindelse til Hammersholt borgerne og skolebørnene til/fra Brødeskov skole og Hillerød Lilleskole, kan indsættes minibusser/flexture på de tidspunkter, man ved undersøgelse hos Movia/DOT finder ud af, der er behov for det. Skolebørnene fra Lystrup-Uvelse kan tage skolebus 321 eller gå fra stoppestedet ved Dønnegårdsvej i Nr.Herlev og til Brødeskov skole, hvor der er cykel- og gangsti hele vejen til skolen.

Brugsværdi og anvendelse af kollektiv transport øges jo kortere turen er.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?