21. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehandisagerne - et deja-vu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehandisagerne - et deja-vu
Debat Hillerød - 03. marts 2019 kl. 20:39
Af Frank Jørgensen, Skovledet 119 A, st. tv., Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nej, følgende er ikke fra en undersøgelse af Hillerød kommunes sagsbehandling på børnehandicapområdet. Men tæt på, det handler om voksenhandicapområdets visitation fra BDO-analysen (2016):

Kun i 11 ud af de 39 undersøgte sager anvender visitationen dén konkrete og individuelle vurderingsmetode, som kommunens kvalitetsstandard har fastsat! I kun 13 ud af 39 sager finder BDO et tilstrækkeligt oplysningsgrundlag! I kun 21 ud af 39 sager finder BDO tilfredsstillende faglig styring!

»- [BDO har] afdækket en lang række forhold, og det er svært at komme til en anden konklusion end at man har en kultur som ikke fordrer samarbejde, og som har fastholdt afdelingen på et kritisabelt spor i lang tid.

- Flere af de interviewede medarbejdere beskriver, at mødetider ikke overholdes, mails ikke besvares.

- En afdeling, som er yderst udfordret, både hvad angår interne processer, kvalitetskontrol, struktur og samarbejdsform.«

Minder det ikke forbavsende om de sager, der nu afdækkes på børnehandicapområdet?

BDO-analysen kostede ½ million kroner. Gad vide hvad byrådsmedlemmerne og direktionen lærte af den? Eftersom en større gruppe forældre til børn med handicap her 3 år senere kan berette om samme systematiske svigt i kommunens forvaltning.

Jeg er lodret uenig, når Kirsten Jensen i sit ministersvar skriver, at "vi til stadighed arbejder med at udvikle og styrke kvaliteten af sagsbehandlingen på handicap- og specialundervisningsområdet". Al den stund at samtlige ændrede kvalitetsstandarder på handicapområdet i Kirsten Jensens borgmesterperioder har været spareøvelser, som har ført til ringere kvalitet, mindre støtte og hjælp. Såfremt Kirsten Jensen og udvalgsformand Peter Frederiksen ønsker dialog bør redelighed vel være udgangspunktet? Stå dog ved, at byrådet politisk har valgt at nedprioritere såvel børn som voksne med handicap/psykisk sygdom. Jeres vasken hænder er sku' sølle.