4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og familier ødelægges af rapport om specialundervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og familier ødelægges af rapport om specialundervisning
Debat Hillerød - 01. april 2019 kl. 00:39
Af Elizabeth Christensen, Kildedalen 66, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad vil børne/ungeudvalget bruge en rapport om specialundervisning og besparelser til, når der intet står om konsekvenser?

Rambølls rapport har kostet 1/2 millon kroner, og viser seks punkter til forslag om besparelser. Om udgifterne er høje siger intet om HVORFOR.

De økonomiske effektiviserings- og spareforslag går direkte imod den viden, og den evidens der er indenfor det specialiserede område autisme. Udvalgsformand Peter Frederiksen og Jørgen Suhr hørte det selv torsdag aften i et debatmøde hos Landsforeningen Autisme sammen med en række forældre og pædagoger i landet.

Her kom de oplysninger frem via et indlæg fra Skoledirektør Lea Køhn, som forældregruppen til børn med handicap har ønsket at være i dialog med lokalpolitikerne om, men som ikke har været muligt/ønsket ved dialog-mødet på Rådhuset 18/3.

I et stort økonomisk billede som en kommunes budget, er det nødvendigt at se på både de kortvarige og langvarige følger af beslutningerne - også i andre afdelinger.

Ressourcerne bliver brugt forkert i kommunen. Før et barn får støtte eller specialtilbud, har været et hav af netværksmøder (personaleressourcer) uden handling, familierådgivning og børnefaglig undersøgelse uden effekt i fht. skolevægring.

Følges anbefalingerne fra Rambølls rapport, har I sat børnene på førtidspension, på et tidspunkt hvor der reelt er en mulighed for udvikling mod et selvstændigt liv.

Se det som en investering i livsperspektiv, nødvendigheden af at gøre det rette nu og i fremtiden for de svageste, børn med handicap.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?