22. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Barn med handicap i Hillerød Kommunes forvaltninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barn med handicap i Hillerød Kommunes forvaltninger
Debat Hillerød - 05. februar 2019 kl. 14:46
Af Elizabeth Christensen Kildedalen 66, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Hillerød: Alle forældre er naturligvis interesserede i, at deres handicappede barn opnår bedst mulige betingelser for et godt liv. På den økonomisk bedst forsvarlige måde for kommunens økonomi.

arrow Læs også: Jo, det handler om sagsbehandling

Men så ophører forståelsen fra min side.

Får barnet det rigtige specialskoletilbud, men på vilkår og betingelser, der slet ikke passer med barnets evner, bliver barnet syg igen af forkert behandling.

Fordi Forvaltningen blander sig og vil bestemme over, hvor hurtigt et stressnedbrudt barn skal kunne være fuld tid i et dyrt skoletilbud efter at have ventet i knapt 1 år. Progression. Det hænger direkte sammen med en politisk beslutning om at spare i udgifterne på tabt arbejdsfortjeneste og aflastningstilbud efter Deloitte-rapporten 2017.

Når der ikke lyttes til fagspecialist/psykiater erklæringer og udtalelser om, hvordan genopbygning af barnet skal ske, men træffer beslutninger ud fra et økonomisk perspektiv, ødelægger Forvaltningen arbejdet med barnet gang på gang, og så bliver det meget dyrere i den sidste ende.

En kortsigtet økonomisk beslutning, der skader i det lange løb hos både barnet, familien og kommunens økonomi.

Det handler ikke udelukkende om skoletilbud, men så meget andet støtte, der er behov for fx. tabt arbejdsfortjeneste, aflastningstilbud, merudgifter og hjælpemidler.

Ulovlig afgørelse om nedsættelse eller bortfald af tabt arbejdsfortjeneste, når betingelserne ikke er til stede, fordi Forvaltningen vil tvinge noget igennem hos barnet, det ikke KAN pga. handicappet.

Familien har brug for at blive lyttet til og hjulpet. At forældrenes ord tages for gode varer. At Forvaltningen lytter til fagspecialisterne og ikke primært budgettet i den enkelte afdeling i kommunen.

arrow Kapløbet om handicapudgifter
11. februar 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 14:12
arrow Kommune har haft mange år til at lære
09. februar 2019 kl. 14:17 Opdateret: kl. 12:01
arrow Få så rettet fejlene!
09. februar 2019 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:22