25. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til Hillerød Kommune om haveaffald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til Hillerød Kommune om haveaffald
Debat Hillerød - 01. november 2018 kl. 10:16
Af Niels E. Pedersen, Formand for grundejerforeningen Finnhusene, Poppelgangen 18, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nedlæggelsen af haveaffalds- og flisordningen i Hillerød Kommune er kommet som en stor overraskelse for kommunens borgere. Ligeså i grundejerforeningen Finnhusene nær Hillerød Hospital. Tilfældigvis beslutter man sig i det år, hvor grundejerforeningen fylder 70 år, til at nedlægge en ordning, som er blevet meget brugt af vores beboere.

Mange har boet længe i dette naturskønne område, hvor der decideret er en klausul om at vi skal have bøgehæk om vores haver, og hvor træer og buske er vokset store og høje.

Mange beboere er ældre og har ikke bil og dermed adgang til egen kørsel, hvilket vil medføre betydeligt besvær og en større udgift til professionel hjælp for at få ordnet haverne/hækkene og efterfølgende fjernet affaldet.

Derudover er vi begunstiget af et stort smukt fællesareal omkring de 2 spejderhytter på Poppelgangen. Vi har arbejdsdag hvert forår med rydning af træer og krat og har ofte vores grenaffald til flis senere på året. Det er store mængder grene, som kan fylde en lastbil op eller adskillige trailere og dermed megen kørsel til genbrugsstationen. Det bliver en stor udgift for grundejerforeningen.

Så vi tilslutter os de kritiske røster her i avisen og beder til, at kommunen gennemtænker nedlæggelsen en gang til og tænker i andre baner. Mange kommuner rundt i landet har hyppige afhentningsdage, og det tjener ikke Hillerød Kommune slet ingen ordning at have.