4. august 2020
Bedsteforældrenes Klimaaktion i Hillerød har en række forslag til kommunens kommende klimastrategi. Arkivfoto: Privat
Bedsteforældrenes Klimaaktion i Hillerød har en række forslag til kommunens kommende klimastrategi. Arkivfoto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bedsteforældre med klimaforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bedsteforældre med klimaforslag
Debat Hillerød Posten - 21. marts 2020 kl. 17:32
Af Bedsteforældrenes Klimaaktion Hillerød, Peter Krygell,Leerbjerg Lod 19, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Kommune har fremlagt forslag til Klimastrategi og -handleplan. 'Bedsteforældrenes Klimaaktion/ Hillerød' bidrager gerne med et par gode forslag:

arrow Læs også: DEBAT: Klima plus-kommune forpligtiger

1. Klimasekretariat. Kommunen bør snarest oprette et klimasekretariat som styrer og koordinerer såvel kommunens egne klimaindsatser, som initiativer i samarbejde med borgere og virksomheder. Sekretariatet skal rådgive og inspirere omkring bæredygtige investeringer og ændret adfærd, som kommer klimaet og os alle til gode. Klimasekretariatet skal også stå for et kommende Klimavidenscenter og et nyt Klimabarometer.

2. Klimavidenscenter. Der er et stort behov for at sprede gode initiativer og viden til borgere, boligforeninger og de mange virksomheder i Hillerød. Vi skal alle rustes gennem vidensdeling og oplysning om, hvad vi kan gøre for klimaet og bæredygtigheden. Et kommende klimavidenscenter skal være et fysisk sted, der formidler og er åbent for besøg. For børn og unge skal det gerne koordineres med skoler og daginstitutioner, hvor sigtet er børn og unges lyst til at eksperimentere og lære om vejen til en mere grøn fremtid.

3. Klimabarometer. Klimaindsatsen skal også gøres meget mere synlig. Derfor foreslår vi at der i Hillerød etableres et klimabarometer, oprettet og drevet af kommunens nye klimasekretariat sammen med virksomheder og borgergrupper. Vi forestiller os, at klimabarometret fortæller om tiltag, der sættes i gang, hvilke fremskridt vi kan forvente og om indsatsens effekter og resultater. Det skal vises i tekster og tal og med klimanyheder både fra kommunen, virksomheder, uddannelsessteder og borgergrupper. Barometret skal både findes på kommunens hjemmeside og som en fysisk genstand, et grønt fyrtårn, midt i Hillerød by feks. på Torvet. Beklædt med solceller og tavler, der bringer inspirerende nyt, vil det bestemt sætte klimaet på dagsordenen. Hillerød skal rykke på klimaet og det skal være meget synligt.

arrow DEBAT: Hvad skal ind - sol og vind
26. marts 2020 kl. 15:42 Opdateret: kl. 12:21
arrow DEBAT: Bedsteforældre i en corona- og klimatid
22. marts 2020 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?