21. oktober 2019
Jørgen Busch er formand for Stad & Egn.
Jørgen Busch er formand for Stad & Egn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vedrørende borgerinddragelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vedrørende borgerinddragelse
Debat Helsingør - 14. februar 2019 kl. 11:59
Af Jørgen Busch, formand for Stad & Egn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DebatI Danmark har vi en forfatningsmæssig og grundlovssikret foreningsfrihed og ytringsfrihed.

Den konservative politiker Jens Bertram har i en refleksion på et læserbrev fra vores medlem Jens Kirkegaard, anført at Jens har sine informationer muligvis fra sin nye politiske platform »Stad og Egn«, bruger »Stad og Egn« som informationskilde, samt at vi er en selvbestaltet forening, som altid ved bedre.

Man bliver rigtig, rigtig ærgerlig, når en lokalpolitiker fra Danmarks lov- og- orden-parti, de konservative, bringer sig og sine kammerater ned på et sådant lavt niveau.

For god orden skyld og for at læserne i vores lokalområde Helsingør ikke skal være i tvivl, skal jeg bibringe en række faktuelle oplysninger om Stad & Egn - Forum for bolig, plan og byggekultur i Helsingør Kommune.

Vi blev dannet på initiativ af erhvervsadvokaten Anders Drachmann, og nøglepersoner fra Socialdemokraterne, fra Lokaldemokraterne, fra Dansk Folkeparti, fra Enhedslisten og fra Alternativet. Vi er nu registeret med CVRnr. 39480689, godkendt som oplysende forening og medlem af Frivilligcentret.

Vi oplyser, inspirerer og sagliggør, fjerner myter, formidler viden og inspirerer på et respektfuldt, oplyst og sagligt grundlag.

Som tværpolitisk forum spænder vores interesseområde over bolig, plan, byggekultur, bygningsfredning, bygningsbevaring, arkitekturpolitik, naturfredning, naturbevaring, byrum, trafik, detailhandel og byliv.

Vi vil højne kvaliteten af boligpolitiske, byplanmæssige, arkitektoniske og landskabsmæssige forhold i Helsingør Kommune.

Som det fremgår heraf, at vi ikke en politisk platform, men et tværpolitisk forum. Vi er ikke en informationskilde, men en forening og forum som fjerner myter, formidler viden og inspirerer på et respektfuldt, oplyst og sagligt grundlag. Og endelig fremgår det af ovenstående klart, at vi ikke er en selvbestaltet forening, som altid ved bedre. Vi gør en dyd af at udtale, at vi har erfaret og lyttet os frem til, og skal derfor anføre.

Vi kan derfor afkræfte de tre anførte forhold, at Jens har sine informationer fra sin nye politiske platform »Stad og Egn«, bruger »Stad og Egn« som informationskilde samt at vi er en selvbestaltet forening, som altid ved bedre.