28. november 2020
Nøjsomhed i Helsingør.
Nøjsomhed i Helsingør.
Foto: Morten Aagaard Krogh
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Var de bedre tjent i Boliggården ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var de bedre tjent i Boliggården ?
Debat Helsingør - 04. september 2019 kl. 07:14
Af Jørgen Busch, Lokaldemokrat, jurist og serviceøkonom.

Debat
Har haft regnearket fremme og lavet lidt beregninger på om ghetto-begrebet i Nøjsomhed og Sydvej er så alarmerende, at det er nødvendigt at tvangsflytte små 300 beboere i 96 lejemål.

arrow Læs også: Anje skal stå i spidsen for stor boligbestyrelse

I alt er der 506 lejemål på Nøjsomhed og Sydvej, og i alt ca. 1.080 beboere.

Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande må ikke overstige 50 procent, hvis det ikke skal karakteriseres som et ghettoområde. I Nøjsomhed og Sydvej er andelen 56,2 procent så på det kriterie er der forholdsmæssigt 32 lejemål eller 67 beboere for meget.

Dernæst er der kriterierne om arbejdsmarkedstilknytning, kriminalitet, uddannelse og indkomst.

Arbejdsmarkedstilknytningen må ikke overstige 40 procent. I Nøjsomhed og Sydvej er andelen 43 procent, så på det kriterie er der forholdsmæssigt 15 lejemål eller 32 beboere for meget.

Kun grunduddannelse må ikke overstige 60 procent. I Nøjsomhed og Sydvej er andelen 72,4 procent, så på det kriterie er der forholdsmæssigt 63 lejemål eller 134 beboere for meget.

Dømte må ikke overstige 1,98 procent. I Nøjsomhed og Sydvej er procenten 2,4 procent.

Indkomsten må ikke være mindre end 55 procent af gennemsnitsindkomsten i samme gruppe i regionen.

I Nøjsomhed og Sydvej er procenten 50,7 procent, så på det kriterie er der forholdsmæssigt 22 lejemål eller 47 beboere, som ikke ligger på den rigtige side.

I Nøjsomheden og Sydvej er den gennemsnitlige fraflytning pr. år 10 procent, som er 50 lejemål og 108 beboere.

Umiddelbart vil man med justering af indflytningsreglerne med hensyn til de 5 kriterier indenfor 1 år kunne opfylde betingelserne om andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande, arbejdsmarkedtilknytning og gennemsnitlig indkomst, og på de punkter ikke længere være et ghetto- eller udsat område.

Og hvis man som kommune vil sætte vægt bag ordene, kunne man kombinere justeringen af indflytningsreglerne med en kommunal beskæftigelses- og uddannelsesindsats.

Først og fremmest skal jeg dele min undren over at så skrappe midler og lette løsninger, som tvangsflytninger og 100 procent anvisningsret, vurderes nødvendig.

Dernæst skal jeg også dele min undren over at Boliggaarden og Kingo ikke tidligere har løst udfordringerne mange år tilbage.

Håber ikke at min antagelse om at hverken Boliggaarden, kommunen eller Boligministeriet har styr på faktuelle oplysninger og datainput er rigtig. Jeg tror, at grunden til at man "skyder gråspurve med kanoner", er fordi man som sagen fra Bispeparken viser, som almen boligorganisation ikke har detailkendskab til sine lejere og derfor ikke har lyst til at gå i dialog med sine lejere.

Med lukkede processer, boligorganisationer som afgiver anvisningsretten og som ej heller har kraft til at tale med sine lejere, tror jeg vi var meget bedre tjent med at ghetto-sagen, blev overdraget til boligministeren.

arrow Ny midlertidig ledelse på plads i stort boligselskab
10. oktober 2019 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
arrow Uro i boligselskab: Formand og tre bestyrelsesmedlemmer trækker sig
05. oktober 2019 kl. 04:59 Opdateret: kl. 15:13
arrow Vil standse tvangsflytninger ved domstolene
27. september 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 16:52
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?