18. november 2017
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge og gamle stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge og gamle stemmer
Debat Helsingør - 18. oktober 2017 kl. 20:12
Af Erik Stubtoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Det var et godt initiativ, som kom til udtryk ved den ungdommelige konference i sidste uge og hvor budskabet var, at der gerne må komme flere unge vælgere frem til valgstederne til kommunevalget.

Hvorfor det forresten? Ja det er vel ikke nødvendigt at gentage alle de fornemme ord og floskler, som der forleden blev brugt for at overbevise de unge - og det jo dem, der skal overbevises - om det nyttige i, at de stemmer. Det er jo deres fremtid, deres familier, deres levevilkår osv. det handler om.

Hvordan ser det ud i den anden ende af aldersskalaen? Her kan man konstatere, at blandt ældre borgere er stemmeprocenten høj. Det kan skyldes, at de ældre borgere for længst har indset og lært, at det demokratiske system vi har i Danmark, har givet dem - og fortsat vil give dem - den nødvendige og ønskelige indflydelse på deres (kortere) fremtid, deres familier og deres (ændrede) levevilkår.

Udover den indflydelse har de jo også et valg til Ældrerådene at kunne deltage i - i modsætning til de unges mangel på et Ungeråd.

Vi er mange ældre, som håber på, at flere unge vil stemme. Men tro mig. De får ikke noget forærende. Helsingør har næsten 20.000 borgere mellem 60 og 104 år. Og de skal nok stemme. De ved fra et langt liv, at heller ikke kommunens ældre får noget forærende.