15. december 2017
Hele beslutningsprocessen bag det nyte stadion er kritisabel, mener læseren. Her ses foto fra det velbesøgte borgermøde i Helsingør Hallen. Foto: Andreas Norrie
Hele beslutningsprocessen bag det nyte stadion er kritisabel, mener læseren. Her ses foto fra det velbesøgte borgermøde i Helsingør Hallen. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadion-planen er udemokratisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadion-planen er udemokratisk
Debat Helsingør - 10. marts 2017 kl. 20:42
Af Jørgen Manniche, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Mine hovedindvendinger i mod lokalplanen for det nye station er:

arrow Læs også: Er FC Helsingør tættere på konkurs end på Superligaen?

1. Måden, demokratiet med borgerinddragelse gang på gang forvaltes på .

Jeg gør indsigelse, fordi der blev udskrevet en arkitektkonkurrence længe inden en offentlig høring, og at denne høring luskes igennem med opportunistiske påstande og manglende undersøgelser. For eksempel har kommunen ikke undersøgt, hvordan andre stadions i andre kommuner har kunnet få høje lysmaster i bebyggede og trafikerede områder. Det vurderes i jeres plan, at 45 m. høje master med skarpt lys ikke vil udgøre væsentlige gener, fordi 15 m. høje bygninger ikke gør det til anden side i området.

Det kan godt være FCHs opgave ensidigt at tale for planen, men kommunen skal ikke sælge een løsning, når der er flere løsningsmuligheder, enten bevarelse af stadion i renoveret stand på Ndr. Strandvej eller andre steder, hvor et stadion også vil samle idrætter. Man lancerer planen med odiøse udtryk som, at det gl. stadion er gedigent eller totalt nedslidt. Nej, det er ikke angrebet af svamp, men der er behov for kraftige opgraderinger af tilskuerkapacitet, omklædningsfaciliteter og lys.

Modstanderne af det ny stadion på Gl. Hellebækvej er ikke modstandere af opgraderede faciliteter, så FCH kan leve op til kravene for at spille i 1. div, ja endda i superligaen, omend måske med lidt mindre end 10.000 tilskuere.

2. De økonomiske prioriteringer

Kommunen har pengene, siges der. Men midlerne i kassen er fremkommet ved beskæringer i velfærd, uddannelse og andre offentlige udgifter. Kommunen lægger vægt på et sammenhold omkring underholdningsfodbold frem for et åbent samarbejde og en bedre fordelingspolitik mellem de brede amatørkredse. Skal vi dyrke den konkurrenceprægede del af idrætten? Skal vi dyrke legen, der er for langt flere ? Skal vi dyrke motionen, der er en udfordring for alle ?

Kommuner har gang på gang fået bøder eller alvorlig påtale, når de har støttet professionelle klubber, der i virkeligheden er virksomheder med ansatte udøvere og ikke åbne foreninger.

3. Selve planerne
Jeg er bange for, at kommunen i den kommende lokalplan for Ndr. Strandvej-området vil prioritere en udstykning af »Den grønne kile«, hvilket nærmest er det samme som at rydde skov for at få plads til byer eller at suge sand på rev og ødelægge et rigt dyreliv. Kong Peders fremsynede grønne visioner for området kan kun med stor forsigtighed udvikles yderligere til kulturelt, turistmæssigt og rekreativt offentligt område.

FCH har i flere år stået på spring til eliterækkerne, men kommunen er meget sent gået ind i planer om at opfylde DBUs krav. Denne udskydelse har mindsket vore muligheder for selv at vælge. Men jeg tror ikke, man rundt om i landet vil tale om, at Helsingør mangler penge, og derfor ikke er så attråværdig som tilflytterkommune. Jeg tror, men langt snarere vil hæfte sig ved en kommune, der støtter borgernes egne udfoldelsesmuligheder og borgernes samarbejde. Jeg tror, kommunen vil blive værdsat som den, der turde gå op mod DBUs krav og alligevel kræve at få lov at spille.

arrow FC Helsingør søger tilskud til stor tv-kamp
26. maj 2017 kl. 09:43 Opdateret: kl. 09:43
arrow Kronborg Knights jubler over plads på nyt stadion
29. april 2017 kl. 04:39 Opdateret: kl. 10:01
arrow Hvordan har de regnet den ud?
24. april 2017 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27