17. januar 2018
Det planlagte byggeri kommer i konflikt med skovbyggelinjen.
Det planlagte byggeri kommer i konflikt med skovbyggelinjen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad det åbne land ved Kelleris Hegn i fred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad det åbne land ved Kelleris Hegn i fred
Debat Helsingør - 10. oktober 2017 kl. 22:27
Af Danmarks Naturfredningsforening Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat

Danmarks Naturfredningsforenings høringssvar til nyt boligområde i Kelleris Hegn

arrow Læs også: 400 nye boliger indenfor skovbyggelinjen

Ifølge Helsingør Kommunes Planstrategi 2015-2027 er det " Helsingør Kommunes mission at bidrage til størst mulig livskvalitet for borgerne. Visionen er at være den mest eftertragtede bosætningskommune i Nordsjælland, og det er et mål, at der flytter 800 nye familier til kommunen inden 2020".

Livskvalitet er blandt andet udsigt og adgang til naturen herunder det åbne land, skovene og strandene. I den sammenhæng kalder Helsingør sig da også en blå/grøn kommune, hvilket der bør værnes om. De grønne områder er ifølge DN Helsingør under stærkt pres i politikernes ønske om mere boligbebyggelse.

DN Helsingør mener ikke, at man fremmer livskvaliteten for kommunens borgere ved at bebygge de åbne grønne kiler, som kommunen har indlagt i den tidligere vedtagne Landskabsanalyse fra 2012.

Kellerisbebyggelse er lige netop sådan en grøn kile, hvor landskabselementer af høj kvalitet, som diget med de gamle egetræer, åbent bakket landbrugsland og vådområder, skovbryn til Kelleris hegn træder meget tydeligt frem.

Ifølge en (pp-) præsentation, som kommunen v. Lars Rich holdt i maj 2017 fremgår det tydeligt, at ønsket om de 800 boliger er planlagt opfyldt, idet der på det tidspunkt allerede er planlagt for 1400 boliger. Af de 1400 planlagte boliger er 433 lokalplanlagte og resten er planlagte uden vedtagne lokalplaner endnu, herunder de 400 boliger ved Kelleris Hegn. Præsentationen medtager ikke allerede igangsatte byggerier.

Det åbne land op til Kelleris Hegn er heldigvis beskyttet. Beskyttet af en skovbyggelinie på 300 m.

Formålet med skovbyggelinjen (Naturbeskyttelseslovens § 17) er: " at sikre det frie udsyn til skoven og skovbrynet og for at bevare skovbrynene som værdifulde levesteder for plante- og dyreliv forløber der en skovbyggelinje i en afstand af 300 meter fra skoven".

Med det fremlagte forslag bryder Helsingørs politikere denne lovbestemte beskyttelse af naturen, idet forslaget vil reducere afstanden fra bebyggelsen til skovbrynet til 30 m. Konsekvensen heraf vil blandt andet skade dyrelivet, der ikke længere får mulighed for skjul og fouragering, når der planlægges bebygget indtil 30 m fra skovbrynet, samtidig negligeres planen om den åbne grønne kile, som er vedtaget af byrådet selv i forbindelse med Landskabsanalysen, og dermed sikring af det frie udsyn.

DN Helsingør mener ikke, at politikerne varetager Helsingør kommunes borgeres interesse ved at inddrage flere grønne områder fra landzonen til yderligere bebyggelse. DN Helsingør mener, at der bør og kan findes plads til nye boligbebyggelser i eksisterende byzoner og uddøde erhvervsområder, tæt på offentlig transport, (når man i forvejen har planlagt med flere boliger end det der står i Planstrategien frem til år 2027).

Så derfor, lad Det åbne land ved Kelleris Hegn i fred til glæde for nuværende og tilkomne borgere, dyr og planter i Helsingør kommune.

arrow Bevar et Espergærde med landskab og hav
27. september 2017 kl. 15:44 Opdateret: kl. 15:44
arrow De gode byggemuligheder i Espergærde
16. september 2017 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:39
arrow Hvor skal de kommende sosu-assistenter bo
03. september 2017 kl. 20:08 Opdateret: kl. 13:13