18. september 2020
Måske kan den rette indsats betyde, at de ældre for længere tid i eget hjem.
Måske kan den rette indsats betyde, at de ældre for længere tid i eget hjem.
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demensområdet bør nytænkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demensområdet bør nytænkes
Debat Helsingør - 18. januar 2020 kl. 09:05
Af Jens Kirkegaard, medlem af Seniorrådet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Som tidligere pårørende til en dement, og som medlem af Seniorrådet har jeg de sidste par år gentagne gange fået henvendelser, fra pårørende til demente, der på forskellig vis har personlige spørgsmål og ønsker til kommunens håndtering af hjælp og service til den ramte familie.

Samtidig må jeg anerkende, at byrådet ved de seneste års økonomiforhandlinger har afsat ekstra midler til videre- og efteruddannelse indenfor demens, til såvel hjemmeplejen som plejehjemmene, men uden at dette tilsyneladende har medført færre henvendelser til lokalpressen om de pårørendes problemer, når de har dement i den nære familie.

I stedet for at smøre de ekstra uddannelseskroner tyndt ud over de mange ansatte i plejesektoren, skal jeg opfordre byrådet til at etablerer en specialenhed på demensområdet, hvor også en særlig støtte og hjælp til de pårørende bliver et fokusområde.

Helsingør kommune er i forvejen tovholder for et tværkommunalt samarbejde på demensområdet, hvorfor Helsingør kan være initiativtager til et fx 3-årigt forsøg med en decideret specialenhed for demente og deres pårørende. Finansiel støtte bør kunne søges fra de "nye satspuljemidler".

En sådan ny målrettet satsning kan måske holde den demente længere i eget hjem og dermed udskyde det tidspunkt, hvor den demente skal på plejehjem i den sidste svære tid.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?