28. juli 2021
Og vi har endnu til gode at høre, hvorfor borgmester Benedikte Kiær(K) og den socialdemokratiske folketingspolitiker Henrik Møller går ind for planerne.
Og vi har endnu til gode at høre, hvorfor borgmester Benedikte Kiær(K) og den socialdemokratiske folketingspolitiker Henrik Møller går ind for planerne.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ud af busken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ud af busken
Debat Helsingør - 14. april 2021 kl. 08:29
Af Nils Frederiksen, Hasselvej, Helsingør

I debatten om faste HH forbindelser har der været bragt mange vægtige og seriøse argumenter imod projektet, både med hensyn til de tekniske vanskeligheder, forurening, natur- og miljøødelæggelser og økonomi. Argumenterne for forbindelsen har omvendt været præget af luftige forventninger om øget handel, flere arbejdspladser og mere turisme. Argumenter der ikke virker særlig bæredygtige. Især i betragtning af, at verden kan se så utrolig meget anderledes ud efter 2040-2050, når forbindelserne måske engang er færdige.

arrow Læs også: DEBAT: Læs HH-brevet Jan

Det har været slående at se, at hverken Erik Østergaard, direktør i Dansk Transport og Logistik, eller de politikere, der går ind for projektet, tænker på de værdier, som vi mister, hvis planerne gennemføres. Tværtimod argumenterer de utrolig traditionelt for fortsat øget vækst, som om vi kan fortsætte i de baner, der er ved at køre hele jordkloden i sænk. De sidste 40 års debat om grænser for vækst, miljøkrise o.a. er åbenbart gået helt hen over hovederne på dem. Det gælder også den socialdemokratiske regionsformand for hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, som mener, at den faste forbindelse skal laves jo før jo bedre. Og byens borgmester Benedikte Kjær har givet udtryk for, at modstanderne af planerne ikke er konstruktive. I hendes optik er man åbenbart kun konstruktiv, hvis man accepterer planerne og diskuterer ud fra den præmis. Ak ja, Det er i disse tider man for alvor kan fornemme, hvilke politikere, der hører fremtiden til. Og hvilke, der hører fortiden til. Man må minde om Benedikte Kiærs tidligere fejlvurdering af planerne om en krydstogtkaj.

Og vi har endnu til gode at høre, hvorfor Benedikte Kiær og den socialdemokratiske folketingspolitiker Henrik Møller går ind for planerne. Om hvorfor de synes det er en god idé at hælde 42 mia. kroner ned på bunden af Øresund og dermed afskære Helsingør fra sin egen historie og identitet som søfartsby. Mon ikke de fleste af Helsingørs borgere vil være interesseret i, at de to politikere kom ud af busken og argumenterede for deres holdning?

arrow DEBAT: Bjørn Cronquist manipulerer
05. maj 2021 kl. 08:07 Opdateret: kl. 16:03
arrow DEBAT: »Stop HH« optræder som en elefant i en glasbutik
03. maj 2021 kl. 13:29 Opdateret: kl. 13:29
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?