6. maj 2021
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tivolisering af Flynderupgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tivolisering af Flynderupgård
Debat Helsingør - 02. december 2020 kl. 09:40
Af Eva Rosenstand Jønsson, Dortevej, Espergærde

Må vi be' om at få genoprettet og styrket tabte kulturværdier på Flynderupgård?

arrow Læs også: DEBAT: Giv os vores museum tilbage

Vores børn og børnebørn savner og mangler Flynderupgårds enestående kyst-fiskeriudstilling. Det pureste guld. Vigtig for både børn og voksne. Vi lokale har nydt den, moret os over den og fået uundværlig indsigt i vores rødder, vores lokale historiske kyst-fiskeri. Vi har følt med fiskerne, næsten selv oplevet deres hårde slid med deres tids udstyr og redskaber til at fange flyndere og andre fisk for at klare dagen og vejen, tjene penge og sikre deres familier.

Hvorfor er den fortryllende kyst-fiskeriudstilling ikke for længst - som lovet - genopstillet / reetableret?

"Hvornår må vi OGSÅ få lov at se det med fiskerne? - Hvad skal vi svare familiens yngste?

Og museets kælder med små fine kig ind i landbrugshistorien? Og skolestuen fra da farmor eller oldefar var barn? Hvorfor må børnene ikke mere få den fornøjelse at se det og tale med deres voksne om det? Lege skole som skolen var engang? Købe en hinkesten, en nipsepude, et hyggeligt stykke legetøj eller lidt slik fra førhen? Filmdirektør Svend Nielsens party-glade 1930'ere er naturligvis også en del af Flynderupgårds historie, men bør da ikke fylde alt og hindre skiftende udstillinger af lokalhistorisk interesse.

Meget er nu sat i forfald på Flynderupgård, selv juletræet er lille og lidt skævt i år.

Konference- og party-forretning døgnet rundt bør ikke ødelægge et kostbart og kulturhistorisk enestående Flynderupgård. Rør ikke ved Flynderupgårds jorde og haven. "Bare lige en lille række party-hytter deromme med kulørte lamper?" - Nej tak til smart nybyggeri på Flynderupgård.

Genopret det nedlagte, genansæt rigtige museumsfolk, øs af mange frivilliges hengivne, dygtige og generøse museumsarbejde med at levendegøre fiskeri og landbrugskultur.

Der er et yndigt land. Lad os bevare det, for det har vi råd til, og det vil betale sig i det lange løb. Espergærdes gode ry og rygte som et roligt rekreativt område er mange penge værd for både os lokale og for hele kommunen.

arrow DEBAT: En museums-sag
27. november 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:05
arrow DEBAT: Åh nej - lukning af Flynderupgaard
26. november 2020 kl. 20:26 Opdateret: kl. 13:42
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?