25. juni 2021
#1688929
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Pårørende-indsats skal styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Pårørende-indsats skal styrkes
Debat Helsingør - 17. maj 2021 kl. 09:29
Af Marlene Harpsøe, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget

Som formand for Social- og beskæftigelsesudvalget har jeg i noget tid arbejdet fokuseret på at styrke indsatsen for de pårørende. Virkeligheden for mange pårørende er, at de - udover at være forælder eller ægtefælle - også skal agere både plejer, sagsbehandler, jurist og sygeplejerske. Det er svært og hårdt, og derfor har jeg også modtaget en del henvendelser fra pårørende, som føler sig slidt ned til sokkeholderne. Det er en uholdbar situation for alle.

Vi kan og skal gøre det bedre i Helsingør kommune. Derfor har vi i Social- og beskæftigelsesudvalget nu besluttet, at vi gerne vil have et forslag om en pårørenderådgiver med til årets budgetforhandlinger. En pårørenderådgiver vil kunne løfte en del af byrden fra de pårørendes skuldre, så de får mere overskud. Handicaprådet har også givet deres opbakning til dette forslag.

Jeg håber og tror på, at vi i Helsingør byråd i forbindelse med budgetforhandlingerne til september kan finde pengene til at få realiseret ønsket om en pårørenderådgiver, så de pårørendes vilkår bliver styrket.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?