24. september 2021
#1735256
Foto: Vejdirektoratet/Trafikverket
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nye Borgerlige nej til HH-forbindelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nye Borgerlige nej til HH-forbindelsen
Debat Helsingør - 13. marts 2021 kl. 11:38
Af Mette Thiesen, folketingsmedlem samt transportordfører, Nye Borgerlige og Ulla Kokfelt, byråds- og folketings- kandidat, Nye Borgerlige

Planerne om en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg bør stoppes helt. Det står klart efter fremlæggelsen af projektets indledende strategiske forundersøgelse, der allerede har kostet skatteyderne 17 mio. kr. og tydeliggjort en fast forbindelses forbandelser for Helsingør og Nordsjælland.

arrow Læs også: DEBAT: Vejtunnel er dyrere end togtunnel

En HH-forbindelse kan betyde, at store mængder trafik flytter fra Øresundsbroen til Helsingør, at trafikken fra færgerne flyttes fra Kongevejen i Helsingør til Espergærde og øges betragteligt, en overhængende risiko for omfattende udgravninger til en cut and cover tunnel gennem smukke Egebæksvang, etablering af en trafikplads ud for Flynderupgårds marker samt etablering af et hævet togvendingsanlæg ved Øresundskysten i Snekkersten.

I det hele taget kan en HH-forbindelse betyde mange års risikable byggearbejder i Helsingør og omegn, der flere steder vil ødelægge værdsatte by- og naturområder. Hverken kortere transporttid til Sverige eller øget vækst og turisme kan opveje ulemper ved projektet, der desuden vil ramme Helsingørs havne- og færgemiljø.

Det er ikke alt, der kan gøres op i hverken tidsbesparelser eller mulig økonomisk vækst som følge af en fast forbindelse. Der er andre værdier og følelser på spil. Mange har valgt at bosætte sig i netop dette nordlige hjørne af Danmark på grund af Helsingør og de omkringliggende småbyer, der har både historie, sjæl, autenticitet og på grund af den storslåede natur og kystlinje.

Nogle af de problemer, man prøver at løse - den tunge trafik fra færgerne på Kongevejen samt afvikling af en øget trafik gennem Danmark som følge af en kommende Femern-forbindelse - er relevante og vigtige problemstillinger, som der må findes andre løsninger på.

I Nye Borgerlige er vi modstandere af Femern-forbindelsen - ligesom vi i øvrigt er modstandere af både den sydlige og nordlige Ring 5-linjeføring, der udelukkende i samarbejde med Femern-forbindelsen vil få Danmark til at agere motorvej mellem Sverige og Tyskland. Vi skal bevare Helsingør og resten af Nordsjælland på ordentlig vis.

arrow DEBAT: Lad os stå sammen og bevare vores by
18. marts 2021 kl. 07:04 Opdateret: kl. 15:41
arrow HH-forbindelse på Borgen: Dét mener Transportudvalget
18. marts 2021 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:18
arrow Sydsvenske byer drømmer om nye tunneler over Øresund
17. marts 2021 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?