17. januar 2021
#1174840
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kan en værdig alderdom stadig opnås?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kan en værdig alderdom stadig opnås?
Debat Helsingør - 29. juli 2020 kl. 08:04
Af Erik Stubtoft, Helsingør

I de næste par måneder skal Helsingør kommunes økonomi igen testes. Hvad er der tilbage i pengekassen efter coronaens hærgen? Hvad skal der prioriteres og hvor skal der spares? Er det børn og unge, er det socialområdet eller er det de ældre borgere, som igen skal stå forrest i nedskæringskøen?

arrow Læs også: DEBAT: Mål, resultater og midler indenfor ældregruppe

Helsingør kommunes borgere har allerede gennem de lokale medier fået en forsmag på, hvad der kan tænkes at blive sparet på ældreområdet. Det er i mine øjne grumme meget. Ingen af os kan vel overskue, hvor langt ind til benet, der kan skæres, før det bløder. Bliver det igen rengøring, bad, personlig hygiejne, kørsel til lægen - eller noget helt andet, der står for tur?

Byrådet har for et par år siden vedtaget en værdighedspolitik. Altså nogle rammer for, hvordan kommunens politikere, medarbejdere og ledere skal tage et medansvar for de ældre borgeres livskvalitet - udover det vi selv skal bidrage med.

Med de nedskæringer, der har været på ældreområdet de seneste 2-3 år og forventes fortsat i 2020, giver læsningen af denne værdighedspolitik ingen mening.

Med den økonomi, der er til rådighed, må politikerne nødvendigvis foretage en nyvurdering af hele ældreområdet - begyndende med, at ældre omfatter alle fra 65 år til mindst 106 år, at ikke alle ældre er syge eller svagelige, ikke alle ældre er gamle, ikke alle ældre har de samme behov og ikke alle ældre har pårørende i nærheden. Derimod at alle ældre sikkert har et ønske om, at begrebet "værdig alderdom" tages alvorligt.

Så måske vil det være en ide at opdele ældregruppen i forskellige grupperinger - og så tage den individuelle vurdering af behov og muligheder, som forudsættes i loven.

arrow DEBAT: Ja tak til uvildigt tilsyn med ældreplejen
26. juli 2020 kl. 17:16 Opdateret: kl. 17:16
arrow DEBAT: DF og værdig ældrepleje - igen
23. juli 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54
arrow DEBAT: Enhedslistens korte hukommelse
22. juli 2020 kl. 14:54 Opdateret: kl. 14:54
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?