25. oktober 2020
Det kostede havnen dyrt at lave luftige planer for en krydstogtkaj, mener læseren.
Det kostede havnen dyrt at lave luftige planer for en krydstogtkaj, mener læseren.
Foto: COWI
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det kostede os 2.3 millioner at finde ud af at vi ikke skulle have et nyt kajanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det kostede os 2.3 millioner at finde ud af at vi ikke skulle have et nyt kajanlæg
Debat Helsingør - 17. september 2020 kl. 07:35
Af Allan Berg Mortensen, Enhedslistens medlem af havnebestyrelsen

På Havnebestyrelsesmødet d. 15. juni 2020 besluttede et flertal af bestyrelsen, bestående af Konservative, Socialdemokraterne, Radikale, Venstre og SF at havneadministrationen udarbejder et forslag til en ny bestyrelsessammensætning der tager udgangspunkt i, at bestyrelsen sammensættes således, at der inddrages både byrådsmedlemmer og eksterne medlemmer, og hvor byrådsmedlemmerne repræsenterer et flertal.

arrow Læs også: DEBAT: Var manglende viden årsagen til et ja til et fantasiprojekt ?

Det vil højst sandsynligt betyde, at den nye havnebestyrelse kun vil have politisk repræsentation fra Socialdemokraterne og Konservative, som vi også ser det i Forsyning Helsingør.

Enhedslisten anser en semiprofessionel havn for en svækkelse af lokaldemokratiet, al den stund de mindre partier skrives ud af bestyrelsen, til fordel for professionelle og stemte derfor imod. Det undrer Enhedslisten at Venstre, Radikale og SF stemmer for at der udarbejdes et forslag til svækkelse af deres politiske indflydelse.

På samme møde blev havnens årsrapport fremlagt. Af årsrapporten fremgår at det har kostet havnen 2.3 millioner at lave forundersøgelser til et nyt kajanlæg, til bla. krydtogtsturisme.

Enhedslisten har hele tiden været modstandere af et nyt kajanlæg fordi krydstogtsturisme er en uansvarligt turismeform i forhold til miljø, klima og arbejdsforhold. Skibene sviner og besætningerne arbejder under usle forhold. Enhedslisten har derfor, som det eneste parti, stemt imod at der skulle bruges penge til en forundersøgelse.

Det nye kajanlæg med krydstogtskaj blev heldigvis ikke til noget. Den folkelige modstand var stor og forundersøgelsen konkluderede at der ikke var økonomi i projektet.

Havde Havnebestyrelsen valgt ikke at undersøge økonomien i projektet, fordi vi slet ikke ville have en ny kaj, havde havnen sparet 2.3 millioner.

Desværre er Enhedslisten nok skrevet ud af havnebestyrelsen fra 2022. Et meget stort flertal vil tilsyneladende begrænse den demokratiske indflydelse i Havnebestyrelsen.

arrow DEBAT: Helsingør - offer for nonchalent bystyre ?
12. juli 2020 kl. 10:03 Opdateret: kl. 10:03
arrow DEBAT: Tak fordi vi slap
10. juli 2020 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
arrow DEBAT: Analyse og sammensætning af Havnebestyrelsen
09. juli 2020 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:45
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?