22. oktober 2021
#1750252
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det er nu Helsingør skal rykke, så vi kan få 40km/t-områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det er nu Helsingør skal rykke, så vi kan få 40km/t-områder
Opdateret 10. september 2021 kl. 09:42
Debat Helsingør - 10. september 2021 kl. 09:40
Af Keld Olsen, formand, Espergærde Byforening

Transportministeren har desværre opgivet den varslede bekendtgørelse, som ville give kommunerne større indflydelse på de lokale hastighedsgrænser. I stedet iværksættes et forsøg i 15 udvalgte kommuner fordelt på alle landets regioner.

Så det er NU Helsingør kommune skal frem i skoene, så vi kan blive en af de udvalgte kommuner. Politikerne må straks beslutte, at Helsingør skal ansøge om at blive forsøgskommune. Og embedsmændene må fremme ansøgningen.

Espergærde er et oplagt område til et forsøgsområde med 40 km/t. I flæng kan nævnes Kofod Anchersvej/Kløvermarken, Strandvejen, Mørdrupvej, Søndermarken, Agnetevej og alle de tilstødende veje. Det vil faktisk være meget nemmere at gøre hele Espergærde til forsøgsområde.

Men der er sikkert andre veje i kommunen, hvor man ønsker sig en begrænsning af bilernes hastighed.

Det handler helt grundlæggende om tryghed. Og så prioritering af andet end at køre i bil.

Tryghed skabes ved at nedsætte hastigheden i områder, hvor vi og vores børn skal færdes til fods eller på cykel. Hvis vi ved, at en bilist kører så langsomt, at en pludselig uventet bevægelse fra et barn ikke fører til ulykke. Ja, så tør vi i højere grad sende vores børn på cykel rundt i byen. Helsingør kommune ligger allerede langt efter sammenlignelige kommuner, når det gælder om at borgerne cykler; lad os gøre en indsats her.

Nedsættes hastigheden til 40 km/t vil nogen sikkert mene, at de lige så godt kan tage cyklen. Og det er der mange gode grunde til. Det vil bl.a. skabe bedre plads til de, som nødvendigvis skal køre i bil.

Lad os få sat hastigheden ned. Det kan kun gå for langsomt.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?