19. oktober 2021
Arne Meyling underviser på Espergærde skole. Foto: Privat
Arne Meyling underviser på Espergærde skole. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: ... Men ikke et ord om museumsformidlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: ... Men ikke et ord om museumsformidlingen
Debat Helsingør - 08. december 2020 kl. 10:31
Af Helge Mørdrup Jensen, Fhv.skoleleder, Fr. Leyels Vej 8, Snekkersten

Med deres opslag lørdag d. 5. december - hvor Michael Mathiesen,Silas Drejer,Betina Svinggaard,Daniel Boalth Petersen,Janus Kyhl,Michael Lagoni og Helena Jørgensen - fortæller om kulturudvalgets planer for museumsvæsenet i HELE Helsingør kommune, er det nu helt klart, at museumsformidlingen for de gamle bysamfund udenfor købstaden er lagt endelig i graven. Det samme gælder Per Christiansens store og enestående fiskerisamling, som allerede er pakket bort.

arrow Læs også: DEBAT: 450.000 kr. til ny skiltning i byen ! - Men noget er glemt

Focusområderne bliver ifølge Kulturudvalget fremover: »Sundtoldens historie, Værftet,Industrialiseringen samt endelig Helsingørs bykerne«.

Min og mange andres kritik af, at man med de nye planer helt glemmer museumsformidlingen omkring alle kommunes gamle landsbyer og fiskerlejer fra Espergærde i syd til Hornbæk i nord - den konstruktive kritik har man fuldstændig negligeret. I Kulturudvalgets opslag er der ikke nævnt et eneste ord eller sætning om museumsformidlingen fremover.

Det er tidligere fremført, at dette område hidtil er blevet sørgelig forsømt. Således har bl.a Fiskeriudstillingen stået helt uforandret på Flynderupgaard i mange år. Men dette faktum kan vel ikke begrunde et så drastisk tiltag som at fritage kommunen for museumsforpligtelsen overfor den tidligere landkommune - landets største med de mange kystbyer og landsbyer? Man "frisætter" Flynderupgaard og vil gøre den smukke gamle gård til "et samlingspunkt for kommunens borgere". I sig selv sikkert en god ide, men hvorfor sker det på bekostning af et museumsvæsens fornemste opgave: Historisk formidling - eller som lærer Arne Meyling så klart udtrykte det : "Det gælder om at vække til eftertanke".

arrow Et blad med historier
08. februar 2021 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:00
arrow Her er de nye museums-bosser
02. februar 2021 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:55
arrow DEBAT: Museet er stolt over at være statsanerkendt
26. januar 2021 kl. 14:22 Opdateret: kl. 14:22
Rejser du til udlandet i år?