4. juli 2020
Lene Lindberg(S).
Lene Lindberg(S).
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetaftale i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetaftale i Helsingør
Debat Helsingør - 15. november 2019 kl. 14:04
Af Lene Lindberg, medlem af Byrådet(S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Lige nu raser der en voldsom debat omkring en krydstogtkaj i Helsingør. Det skal jeg nok afholde mig fra at udtale mig om lige nu. Men jeg mener faktisk, at dette #kaj# emne slører, hvad vi har indgået af aftaler i budget 2020.

arrow Læs også: Et nyt Klubben

Jeg vil derfor fremkomme med min holdning til indholdet af aftalen. Jeg havde frygtet det værste, med den første udmelding vi fik fra bl.a. borgmesteren. Det er dog blevet noget bedre selvom vi stadig må nedskære på væsentlige velfærdsområder.

Nu er vi 22 ud af 25 byrådsmedlemmer der har indgået aftalen, og der skal nu udmøntes en del beslutninger der vil få betydning for mange borgere. Jeg er medlem af to udvalg - Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget. Her vil jeg nævne især to ting som har stor betydning for borgere, som enten er udsatte eller som benytter sig af fællesskaber.

Klubben har en del hjemløse og misbrugere. Mennesker er ikke hjemløse eller har et misbrug fordi de synes det er det bedste liv! Derfor skal vi have et sikkerhedsnet, og et sted hvor de kan få omsorg. Derfor er jeg glad for, at vi nu får et fast sted til et nat herberg. Jeg tænker, at vi kan skabe en nyt godt sted for nuværende og nye brugere af klubben. Det skal gøres i respekt og i dialog med brugerne, så ingen oplever sig sat udenfor samfundet.

Det kan blive vanskeligt i Fiolgade hvor mange foreninger og børnehuset nu bor, men med fælles fodslag findes der sikkert en løsning, men endnu en gang skal vi sikre borger- og brugerinddragelse - Det er en forudsætning for en succes.

På ældreområdet skal vi i gang med at finde 1.3 millioner kroner, og der håber jeg at vi får en bred aftale.

Jeg vil gøre mit til, at det ikke rammer de svageste. Jeg håber, at vi får bugt med sidste års dårlige omtale og overforbrug - især i hjemmeplejen.

Sammen har vi vedtaget at få bygget et friplejehjem. Denne model er ikke vokset i min baghave, og en sådan model kan koste mange ekstra penge på lang sigt, og jeg vil derfor følge det tæt.

Jeg ved godt at vi mangler plejehjemspladser, og de skal skabes, men jeg havde gerne set en anden model som også holder økonomisk .

Når dette så er sagt, så er jeg jo med i forliget. Og for at fremhæve noget virkelig vigtigt, så er det at vi får minimumsnormeringer, så vi sikre ordnede forhold for vores guld - nemlig vores børn.

arrow Tidsler i budgettet
29. oktober 2019 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:41
arrow 1043 skrev under mod bibliotekslukning
28. oktober 2019 kl. 20:11 Opdateret: kl. 11:18
arrow Abildvængets bibliotek - og kultur på en gammel skole
16. oktober 2019 kl. 07:50 Opdateret: kl. 15:29
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?