12. juli 2020
Lene Lindberg(S)
Lene Lindberg(S)
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Besparelser for de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Besparelser for de svageste
Debat Helsingør - 24. juni 2020 kl. 19:08
Af Lene Lindberg, byrådsmedlem(S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådsmedlem for Socialdemokraterne Helsingør

Helsingør: Jeg bliver både bekymret og vred over at læse om eventuelle besparelser som vil ramme rengøring, at ældre kan få smurt mad/snitter, aktiviteter på plejehjem, forebyggelse og aflastning i hjemmet - ja listen er lang. Som ses på diverse overskrifter i aviser og på de sociale medier, så er der mange måder at spare på, og det er os som politikere der skal vælge. Læserne kan måske huske, at disse meget minutiøse beskrivelser af konsekvenser - ja de er ens år efter år. Konsekvenserne er mange og disse lange beskrivelser er hvad vi desværre bliver forelagt af embedsfolkene - og det virker meget overvældende.

Hvordan kan et bad opgøres i minutter, ligesom at smøre mad/snitter kan opgøres på samme måde. Det virker helt absurd, men desværre ses denne metode i det meste af den offentlige sektor. Gad vide hvor mange minutter eller timer der bruges på beskrivelserne?

Desværre er det den metode vi bruger i vores samfund. En markedsopgørelse hvor alt gøres op i tid og pris.

Hvad er så min pointe med dette indlæg? Det er at jeg ville ønske, at vi brugte den sunde fornuft frem for et regneark!

Faktisk ved vi ikke hvor meget vi skal spare på vores kerneopgaver. Vi kunne også være nød til at hæve skatten lidt, for det ville hjælpe gevaldigt.

Lige nu vil jeg ikke som Dansk Folkeparti sige, at et område er helt udelukket at se på. Det er jo netop ved at forhandle at vi tager et fælles ansvar og ikke bare lukker alle døre.

Jeg vil påpege at jeg slet ikke forstår, at administrationen vælger at foreslå besparelser på rengøring. Der skal mere rengøring til og fokus på hygiejne - som vi i øvrigt har talt om i flere år. Det har vist sig også at kunne hjælpe os alle i en tid med COVID19.

Både brugere og ansatte trives bedre, og sygefraværet er faktisk faldet. Dette gælder alle grupper fra små børn, unge og ældre.

Jeg ser frem til at vi sammen får fundet nogle løsninger, også selvom det koster på skatten. Jeg vil kæmpe for at få minimeret omfanget af forringelser hos vores udsatte grupper, som er dybt afhængige af vores velfærd.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?