27. maj 2020
Margit Kjeldgaard.
Margit Kjeldgaard.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansæt hashhandlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansæt hashhandlerne
Debat Helsingør - 28. februar 2014 kl. 13:11
Af Margit Kjeldgaard, Medlem af Enhedslisten, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat

Helsingør: Uanset at hashhandel er forbudt ønsker mange åbenbart at købe og bruge hash - til fest eller medicin. Og hvorfor skal de forhindres i det?

Vi ønsker vel et samfund med så få forbud som muligt; kun dér, hvor borgerne kan genere eller skade hinanden, bør samfundet regulere. Hvis forbuddet har til hensigt at forhindre borgerne i at skade sig selv, ville det være bedre at forbyde alkohol, som ætser i indvoldene og hjernen samt skaber fysisk afhængighed.

arrow Læs også: 1185 hashkøbere får SMS fra politiet

Det mest skadelige ved hashen er nok selve forbuddet; det skaber kriminalitet og anmærkning i straffeattest til skade for unge menneskers fremtidsudsigter. Ydermere rammer det uforholdsmæssigt hårdt blandt unge med muslimsk afstamning, som jo ikke drikker alkohol.

Allerede for over 10 år siden foreslog Enhedslisten i Folketinget at legalisere cannabis i Danmark - både som rusmiddel og som medicin. Det blev afvist. Siden har staten brugt mange penge på politi- indsats på Christiania og andre steder uden at det har nedbragt hashhandlen.

I Københavns Kommune ønsker et flertal i kommunalbestyrelsen at indføre en forsøgsordning, hvor kommunen står for dyrkning og salg. Målet er, at tage handlen fra banderne. Det samme synes jeg også, Helsingør Kommune burde arbejde på. For den indtægt, som hashhandlen giver, kan kommunen oprette mange jobs til de unge og andre ledige, og politiet kunne bruge tiden på andre opgaver.

arrow Omfattende hashhandel i Helsingør
27. februar 2014 kl. 19:01 Opdateret: kl. 14:18
arrow Tre gode drenge fik dom
27. februar 2014 kl. 17:48 Opdateret: kl. 14:28
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?