16. maj 2021
Beboerne vil ikke droppe denne grønne plæne, der er en del af den eksisterende lokalplan for området. Foto: Allan Nørregaard
Beboerne vil ikke droppe denne grønne plæne, der er en del af den eksisterende lokalplan for området. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til byrådet
Debat Helsingør - 18. december 2017 kl. 13:05
Af Afdelingsbestyrelsen Klosterstenen: Anders Taarnby Thomsen, Keld Nissen, Bodil Lottrup, Laila Mortensen, Peter Sung Hoon Jensen

Debat
Mandag 18. december vil et af punkterne på Byrådets dagsorden være vedtagelse af lokalplan 1.169 for Klosterstenen: lokalplanen for et grønt område mellem Boligafdelingen Klosterstenen og Andelsboligforeningen Smakkebo.

arrow Læs også: Almennyttige boliger: Ventelister på op til 30 år

Ifølge den gamle lokalplan, 1.22, dét område, som skulle udgøre en grøn forbindelse mellem de to nabobyggerier. Og det har det gjort: vores børn har leget dér og spillet fodbold, og området har givet lys og luft til et i øvrigt tæt bebygget område. Den nye lokalplans formål er at lovliggøre byggeri på det grønne område.

Der er ikke noget galt med hensigten: at opføre 18 meget små boliger til folk, som ikke har råd til andet. Boligforhold, som vi for 10 år siden ville have afvist, er nu åbenbart blevet acceptable. Men vi vil gerne minde jer om, hvad en vedtaget lokalplan og efterfølgende byggeri også handler om: at boligforholdene for de nuværende beboere bliver væsentligt forringet. Vi finder det urimeligt at dét fælles behov, kommunen har for billige boliger, skal betales af enkelte lokalområder gennem voldsomme indgreb i deres boligforhold. Helsingør skal have billige boliger, men det gøres bedst ved at planlægge dem i forbindelse med nybyggerier og ikke ved at bebygge åndehuller.

Vi vil derfor opfordre jer, byrådsmedlemmer, til at erkende at ikke alt skal bebygges, selv med de bedste hensigter. Vi opfordrer jer til at afvise den nye lokalplan for Klosterstenen -og ikke bare lade som om byggeriet er en sag mellem beboere og boligselskab.

arrow Projekt med 86 små boliger er helt droppet
10. februar 2018 kl. 04:23 Opdateret: kl. 14:19
arrow Ja til plan for små boliger
21. december 2017 kl. 14:37 Opdateret: kl. 14:37
arrow Saglig kritik af byggeplaner, tak
06. september 2017 kl. 13:06 Opdateret: kl. 11:21
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?