29. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vores børn og unge skal have mere ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vores børn og unge skal have mere ro
Debat Halsnæs - 13. maj 2019 kl. 09:00
Af Olaf Prien, byrådsmedlem for SF i Halsnæs
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens forsommeren lader vente på sig er testsæsonen på vores skoler i fuld gang. Eleverne bliver målt og vejet og får en computerudskrift med hjem med den besked, at de er »over middel« i matematik eller måske kun »klart under middel« i dansk. Samtidigt kan vi se, at flere børn og unge føler sig pressede i skolen.

Vi skal gøre noget ved det, og derfor har jeg stillet dette forslag i udvalget for skole, uddannelse og dagtilbud: Vi skal ansøge om dispensation, så vores folkeskoler i Halsnæs har mulighed for at blive fritaget fra de nationale tests op til 5. klasse. Den lokale skole skal kunne beslutte, hvorvidt de obligatoriske tests skal anvendes.

De nationale tests kan være årsag til mistrivsel og præstationspres.

Flere og flere forskere sætter spørgsmålstegn ved, om testene måler rigtigt. De er forbundet med stor usikkerhed: I et forsøg har de samme elever prøvet testen to gange - og fået meget forskellige resultater. I en meningsmåling mener næsten halvdelen af vælgerne, at de er imod testene - og et stort flertal vil sætte dem på pause, indtil det er afklaret om testene kan bruges med mening.

På vores skoler måler vi, om eleverne lærer det, de skal på mange andre måder, og der bliver gennemført lokale læse- og matematiktests. Så hvorfor skal eleverne spilde deres tid med nationale tests, der ikke virker?

Vores børn og unge skal have mere ro på - og de skal kunne opleve, at de er gode nok!