17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge skal skubbes i rigtig retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge skal skubbes i rigtig retning
Debat Halsnæs - 14. juli 2017 kl. 11:27
Af Morten Lorenzen Spidskandidat til Byrådet i Halsnæs Kommune, Radikale Venstre & Regionsråds kandidat, Region Hovedstaden
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat

Vi har masser af udfordringer i Halsnæs kommune - men én af de væsentligste er at få vores unge borgere på ret kurs. Undervisningsministeriet har lige udsendt et notat som viser at hele 10 procent af unge mellem 15-29 år står uden uddannelse eller job. Det er 10 procent af alle unge i kommunen! På landsplan er tallet gennemsnitlig seks procent og vi er dårligst blandt alle kommuner i Nordsjælland.

Er man ikke i uddannelse, eller har man ikke et job i en ung alder, ser fremtiden meget dyster ud. Der er formentlig udsigt til et usikkert liv, og det er en kommunal kerneopgave, at sikre at indsatsen for de unge er optimal.

Udover at give de unge en grundig individuel rådgivning om ungdomsuddannelserne, så skal de unge tildeles en fast kontaktperson og der skal være en håndholdt indsats specielt for de mest udsatte.

En styrket koordination hos de kommunale instanser er en forudsætning, så uddannelsesvejledning, sociale indsatser og jobmuligheder kan formidles bedst muligt - og med én indgang til det kommunale system kan man sikre en betydelig bedre dialog og samarbejde med de unge.

Vi må og skal tage denne opgave meget seriøst. Vi skal have løftet niveauet markant.

Radikale Venstre i Halsnæs går til valget for Børn, Unge og Uddannelse. Vores allervigtigste opgave. Løser vi udfordringer her, så er der så mange andre muligheder der står åben. Det vil tage tid, lang tid, men netop derfor er det meget vigtigt at komme i gang NU!