16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvikling i og omkring Hundested havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvikling i og omkring Hundested havn
Debat Halsnæs - 20. september 2019 kl. 10:23
Af Kim Jensen, næstformand i Konservativ vælgerforening
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter generalforsamling i Hundested havn, har havnen ytret ønske om at kommunen skal bistå havnen i jagten på at få flere krydstogtanløb i Hundested havn, og ikke blot lade arbejdet være op til VisitNordsjælland.

Hundested havn har igennem en årrække kæmpet for at få disse krydstogsanløb, hvilket har været med til at sætte Hundested på landkortet, ligesom det har bidraget positivt til vores lokale erhvervsliv.

Hundesteds havns ønske om hjælp til at få flere anløb, må helt klart være en opgave som VisitNordsjælland skal løse, dette også set i lyset af vi i vores område også har en krydstogsanløbshavn i Helsingør, så derfor er det selvsagt en opgave som vi som bidragskommune til det fælles VisitNordsjælland må forvente at de løfter.

Angående kommunens rolle i forhold til Hundested havn så ville det være godt hvis kommune og havn, kunne blive enige en løsning omkring arktisk center og bolig planer omkring havnen. Et arktisk center omkring havnen ville også være et aktiv i forhold til krydstogsturismen.

Efterlysningen fra havnens side om kommunalopbakning, er noget som erhvervslivet i kommunen generelt efterspørger, kommune og erhvervsliv skal lave fremtidsplaner sammen, hvorledes ser erhvervslivet i fremtiden, hvordan sikrer vi os den rigtige arbejdskraft i området og hvordan får vi tiltrukket os de den faglige ekspertise vi mangler her i kommunen.

Kommunen har nedsat et erhvervspanel og meningen er at en del af disse problemer skal løses her, men indtil videre varetages det lokale erhvervslivets udfordringer af lokale interesseorganisationer.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?