24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sæt skolerne fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæt skolerne fri
Debat Halsnæs - 05. september 2017 kl. 09:16
Af Morten Lorenzen, kandidat til kommunalvalget i Halsnæs og Morten Østergaard, politisk leder fra Radikale Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi ønsker, at den danske folkeskole kan blive en folkeskole i verdensklasse. Det kan kun lade sig gøre, hvis vi vil og tør investere det, der skal til. Det vil vi i Radikale Venstre. Vi vil have en skole, hvor vores børn trives og udvikler sig. Men det kræver, at vi giver den enkelte skole mere selvbestemmelse.

Folkeskolen har været igennem store forandringer de sidste år. Der er sket rigtig mange gode og vigtige ting. Men folkeskolen er også under pres. Mange skoler giver udtryk for, at rammerne er blevet for snævre, og at fjernstyringen har taget over. Det gør hverdagen unødig besværlig, flytter fokus fra skolens formål og tager for meget af lærerens tid med børnene.

Ser man på folkeskolerne i Halsnæs, så findes der en række triste forhold: Eleverne trives dårligere end i resten af Danmark. Elevfraværet er højere. Det faglige niveau i Halsnæs er desværre under gennemsnittet for alle landets kommuner, og knap 1/3 af undervisningen varetages af lærere, der ikke er uddannet i det fag, de underviser i. Vi skal have trivslen, fagligheden og glæden tilbage i klasselokalerne og på lærerværelserne. Det vil Radikale Venstre arbejde for, så vi kan få folkeskolen i Halsnæs tilbage på ret kurs. Det skylder vi eleverne, forældrene og lærerne.

Vi vil arbejde for, at vi fjerner alle unødvendige regler og procedurer. Vores mål er, at den enkelte skole får de bedste rammer og frihed til at udfolde en stærk skole med plads til, at alle børn kan udvikle sig fagligt og socialt i fællesskab. Og at skolen får mulighed for selv at udvikle sine værdier og mål selv i samarbejde med børn og forældre. Til gavn for det enkelte barn, fællesskabet og sammenhængskraften i vores samfund.