23. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej tak til motorveje her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej tak til motorveje her
Debat Halsnæs - 19. februar 2019 kl. 08:55
Af Peter Nørris Dalsgaard, formand for Det Konservative Folkeparti, Halsnæs
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingsvalget nærmer sig og det læses også i læserbrevene som publiceres hist og pist, og jeg skal love for at fantasien får frit løb når en af Frederikssundskredsens lokale konservative kandidater Kjeld Haslund tegner sorte streger på et kort.

Det Konservative Folkeparti i Halsnæs går ind for etableringen af Hillerød Motorvejens forlængelse og Frederikssundsmotorvejens 3.etape og det tyder på, at der denne gang er politisk vilje også udenfor den borgerlige regering til at blive enige om at det arbejde skal iværksættes indenfor en relativ kort årrække.

Det samme gælder Kregme rundkørslen, flere partier udenfor regeringen står næsten i kø med læserbreve med oplæg til at komme de 19.000 bilister til undsætning, som hver dag sidder i en lang kø den ene og den anden vej.

Der siges der arbejdes hårdt i kulisserne for at den rundkørsel kommer med i regeringens trafikudspil, så det håber jeg at det lykkedes med og at både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker op om det, når udspillet kommer på bordet.

Det Konservative Folkeparti i Halsnæs går ikke ind for motorveje i alle mulige retninger i Halsnæs Kommune eller for den sags skyld en forlængelse af Frederikssunds Motorvejen til Frederiksværk og en motorvej imellem Helsingør og Hundested.

Motorveje er som udgangspunkt godt for væksten og mobiliteten i Danmark, men det er bare ikke alle steder her i landet der er egnet til dem og hos Konservative i Halsnæs siger vi nej tak til de tanker.

Nu skal det hele jo ikke kun dreje sig om motorveje det ene eller det andet sted, en klar forbedring af den offentlige transport med tog til Hillerød må også være et emne som snart trænger sig på i debatten. Et dobbeltspor på togstrækningen fra Hillerød og til Frederiksværk i første omgang bør overvejes. Det vil hjælpe pendlere og afkorte transporttiden og det betyder også noget for væksten i Halsnæs.