31. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mener politikerne virkelig, at det er den bedst udnyttelse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mener politikerne virkelig, at det er den bedst udnyttelse?
Debat Halsnæs - 06. april 2020 kl. 12:37
Af Leif Normann Jeppesen,
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blåmejsevej 17, 3390 Hundested
Tak til Hans Hansen, Alternativet, Halsnæs, for et godt indlæg i Sn.dk, 16. marts om det boligbyggeri, som byrådet er ved at godkende på Hundested Nordhavn.

Det er som bekendt Hundested Havn I/S, der ejer grunden på Nordhavnen - og som derfor også vil score hele fortjenesten, såfremt det foreslåede byggeri bliver godkendt i en lokalplan - men det er byrådet, der bestemmer, hvad der må bygges. Det er således alene byrådet, der kan drages til ansvar, såfremt det foreslåede boligbyggeri accepteres gennemført.

Er det virkelig opfattelsen hos hver eneste af de byrådsmedlemmer, som stemte for, at kommunen skulle arbejde videre med det foreslåede boligbyggeri, at boligbyggeri er den absolut bedste udnyttelse af den unikke placering, som Hundested Nordhavn har?

I så fald vil jeg gerne høre de enkelte byrådsmedlemmers argumentation herfor! :

- Er det pga. forventninger om skatteindtægterne fra de kommende beboere?

- Er det fordi Hundested Havn I/S skal have lov til at bestemme - eller at tjene pengene?

For ingen kan efter min opfattelse argumentere for, at det vil opfylde kommuneplanens målsætning , der lyder som følger:

Byrådet vil sikre, at Hundested fortsat udvikler sig som attraktiv by, der rummer mange kulturelle og oplevelsesmæssige tilbud. Udviklingen skal ske ved at binde by og havn bedre sammen og ved at bevare Hundesteds identitet som fisker- og havneby.

Hvad er så løsningen?
Den er meget enkel: Hvis ikke Hundested Havn I/S vil gå med til, at området udlægges til kulturelle og offentlige formål, så må kommunen købe både den halvdel, som kommunen solgte for 4 år siden for 2,5 mio. kr. - samt den halvdel Hundested Havn I/S ejede forud, og hvor arealet kun må benyttes til havneformål - tilbage- og handelsværdien herfor må samlet, også i dag, omtrent udgøre 5 mio. kr.!

Hvis Hundested Havn I/S ikke vil sælge på disse vilkår, så kan kommunen på helt lovlig vis ekspropriere hele arealet til handelsværdien, som jeg antager stadig er ca. 5 mio.kr. Det kræver kun, at byrådet nu laver en lokalplan, som udlægger området til kulturelle og offentlige formål - hvilket en stor del af os borgere ønsker - i stedet for boliger. Så kan fremtiden og den kommende arkitektkonkurrence - med borgerinddragelse - vise, hvad kommunen - dvs. flertallet af borgere!!!! - ønsker, at arealet skal bruges til.

Hvorfor ikke? Det skylder de enkelte byrådsmedlemmer - herunder borgmesteren - stadig at svare på!

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?