20. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimakompensation ved flyrejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimakompensation ved flyrejser
Debat Halsnæs - 12. september 2018 kl. 09:23
Af Kristian Hegaard og Morten Lorentzen, Radikale Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været en varm sommer. Så varm en sommer, at det giver anledning til refleksion over klimaforandringerne. Vi er formentlig den sidste generation, der for alvor kan gribe ind - inden det er for sent. Det skal vi gøre med alle de værktøjer, vi kan tænke os. I løbet af sommeren har der været debat om flyafgifter. En flyvetur er en af de største syndere, når det gælder udledning af CO2. Derfor foreslår Radikale Venstre i Halsnæs, at byrådet beslutter, at der skal ske klimakompensation ved kommunens nødvendige flyrejser.

Det sker efter inspiration fra eleverne på Helsingør Gymnasium. De besluttede i april i år at klimakompensere alle fremtidige flyrejser. Det kan ske ved betaling til skovrejsning, som binder CO2 i et omfang, der modsvarer flyets forurening. Initiativet støttes af skolens ledelse og lærere. Og forleden besluttede Fredensborg Kommune at godkende Radikale Venstre´s forslag om at indføre klimakompensation - så ideen breder sig, og Halsnæs byråd opfordres til at følge trop.

Når Folketinget ikke har haft modet til at fastsætte klimabidrag på flyrejser, er det godt de unge mennesker kan. Det mod må vi også have i vores kommune. Hvis vi for alvor vil tage hånd om klimaforandringerne, kan solceller på en ny bygning og sparepæren på soveværelset ikke stå alene. Derfor håber vi, der vil være opbakning til klimakompensation på flyrejser.

Men udover klimakompensation bør vi i kommunen også fokusere på samkørsel. Byrådet opfordres til også at sikre at byrådet og administrationen i udstrakt grad sørger for at køre sammen, når der kaldes til møder indenfor og udenfor kommunen.

Klimaet kan ikke stå alene - vi skal hjælpe den tilbage på sporet.