8. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi vil forlænge Hillerødmotorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi vil forlænge Hillerødmotorvejen
Debat Halsnæs - 13. april 2021 kl. 09:27
Af Rasmus Stoklund, folketingsmedlem Socialdemokratiet

I regeringens forslag til ny infrastruktur har vi Hillerødmotorvejens forlængelse med.

En udbygning af Hillerødmotorvejen har længe været et stort ønske i Halsnæs, hvor mange borgere kender til at bruge timer i kø bag rattet hver eneste dag. Motorvejen er hårdt belastet af trafik i myldretidsperioden, og det giver forståeligt nok frustrationer. Samtidig sker der mange alvorlige ulykker. Det giver ikke mening for den enkelte, som kunne bruge tiden bedre på arbejdet eller med familien. Men det giver bestemt heller ikke mening samfundsøkonomisk.

For nylig kom Vejdirektoratet med deres undersøgelse af en udbygning af Hillerødmotorvejen. Her står det klart, at udbygningen vil afhjælpe kødannelse og forkorte rejsetiden. Samtidig er der miljømæssige fordele ved projektet, bl.a. med etablering af støjskærme til gavn for støjbelastede boliger langs strækningen.

Undersøgelsen indgår i de forhandlinger om ny infrastruktur som nu går i gang. Jeg glæder mig over, at undersøgelsen understøtter det, som vi længe har sagt i Halsnæs: Der er brug for at dæmme op for kødannelsen, og her vil en udbygning gøre en stor forskel. Nu håber jeg at et bredt flertal i Folketinget sammen med Socialdemokratiet vil prioritere udbygningen af Hillerødmotorvejen.
 

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?