1. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Port of Profit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Port of Profit
Debat Halsnæs - 16. juni 2021 kl. 07:03
Af Mogens Nørgaard Olesen, H.P. Christensensvej, Frederiksværk

Hundested havn, der på vejskiltet kalder sig Port of Hundested, burde nok udskifte skiltet til Port of Profit. Det ville passe bedre til virkelighedens verden. Man kan jo ikke parkere på havnen eller ved stranden uden at betale parkeringsafgifter, og denne profitkilde har i flere læserindlæg med rette været kritiseret.

Så gav man sig lidt, idet man som bilist ikke skulle betale parkeringsafgifter for op til 30 minutters parkering – lige bortset fra, hvis man parkerede Ved Isefjorden eller på Nordmolen – kort sagt i praksis var der ingen lettelse, men til gengæld et dårligt kamufleret fupnummer. Og hvad kan man nå på 30 minutter? Nej, vel?

Men nu er det sommer, og ferietiden kommer. Det har vi altid glædet os til, for så kommer børnebørnene på ferie, og så plejer vi at tage en tur til Hundested, gå lidt rundt på havnen, besøge legepladsen og slutte dagen af med at spise en stor vaffelis. Den tur har vi altid glædet os til, og hvert år har jeg tænkt på hvordan det var, når jeg med mine bedsteforældre tog til Hundested om sommeren, spiste en is og så Grenå-færgen komme og bilerne køre i land.

Desværre er Grenå-færgen kun et historisk minde om andre tider her på Halsnæs, men at give børnebørnene en tur til Hundested og nyde en is på havnen kunne man da stadig. Men den tur bliver der ikke noget af i år. I stedet for en tur til Port of Profit tager vi en tur til Jægerspris, nyder at se på slottet og gå en tur i slotsparken for så at slutte af med en stor isvaffel.
Drømmen om et frit Hundested som da jeg var dreng, har jeg da stadig, men troen på, at den går i opfyldelse er forsvundet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?