23. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Nu står børnepasningen for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Nu står børnepasningen for skud
Debat Halsnæs - 13. januar 2021 kl. 14:23
Af Folketingsmedlem Hans Andersen, Venstre

Endnu engang viser regeringen sin frihedsindskrænkende socialdemokratiske politik, der påvirker helt almindelige danskeres hverdag. Denne gang er det private dagtilbud, der står for skud.

Regeringen og dens støttepartier er blevet enige om, at forbyde nyetablering af private dagtilbud. De forsøger dermed at diktere, hvor vi forældre skal vælge at overlade vores børn størstedelen af dagen. Der findes utallige private dagtilbud, der rummer dygtige og engagerede medarbejdere, som går på arbejde hver dag og gør en forskel – også i Halsnæs.

Her finder man både Børnehuset Musereden i Frederiksværk, der har fokus på nære rummelighed, nærvær og respekt, og Torup Børnehave i Hundested, der har et tæt forældresamarbejde og en have med et rigt flora. Jeg er selv far til fem. Nogle små, andre lidt ældre. Jeg kender derfor selv til værdien af, hvor vigtigt det er at have velfungerende dagtilbud med dygtige fagfolk til at passe på vores børn.

Det er afgørende for indretningen af en hverdag, hvor arbejde og privatliv skal gå op i en højere enhed. Vigtigst af alt, handler det om børnenes trivsel. Private dagtilbud giver mulighed for at opfylde ønsker, som det offentlige ikke kan tilbyde. Det kan både være af hensyn til afstand, en særlig profil, forældrenetværk og lederskab. Vi forældre ved bedst selv, hvad der er det bedste for vores børn. Vi ved også, at ikke to børn er ens. De har forskellige behov, og derfor er der også brug for et bredt udvalg af dagtilbud, som kan tilgodese netop disse.

Regeringen bør omfavne forskellighederne ved de forskellige tilbud, der findes i Halsnæs, i stedet for at monopolisere vores velfærd.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?