23. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lokalplanen på Asserbohus skal overholdes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lokalplanen på Asserbohus skal overholdes
Debat Halsnæs - 16. september 2021 kl. 08:19
Af Torben Hedelund (S), Byrådsmedlem

Thomas Birk fra Asserbohus Grundejerforening rammer hovedet på sømmet i sin frygt for, at en række overtrædelser af lokalplanen for Asserbohus-grunden risikerer at fortsætte, hvis ikke vi som politikere griber ind nu.

Den frygt har jeg også. Vi besluttede for ca. et år siden i Byrådet, at ejer skulle fjerne en 200 m2 indhegnet boldbane med kunstgræs og betonfundament, og et fastforankret metalhegn plus en kæmpe-institutionslignende legeplads - placeret ind over flere matrikler og til fællesbrug for hele områdets beboere.

Administrationen i kommunen mener ikke, at vi kan gribe mere ind end det. Men det er ikke nok, synes jeg. Der er stadig meget at komme efter, så derfor fremsatte jeg allerede på sidste møde i Udvalget for Miljø og Plan forslag om, at den gældende lokalplan for Asserbohus skal håndhæves, således at der snarest, sendes påbud til ejer om genplantning, så området opfylder lokalplanens krav, og at dominerende sportsrekvisitter, som fx basket-stativer skal fjernes, da de er i modstrid med lokalplanens krav om naturskønhed.

Vi enedes i udvalget om, at vi på næste møde skulle have en sag med et oplæg om, hvordan det kan gøres.

Vi er i øjeblikket i gang med at lave en endnu mere restriktiv lokalplan for hele sommerhusområdet i Karsemose (som Asserbohusområdet er en del af). Asserbohusgrundene kommer dog ikke under disse restriktioner, da de allerede er bebygget. Så det er vigtigt, at vi straks forsøger at håndhæve den nuværende lokalplan for området. Det håber jeg, mit forslag kan medvirke til.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?