20. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kulturhavn eller shoppingcenter?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kulturhavn eller shoppingcenter?
Debat Halsnæs - 12. januar 2021 kl. 08:36
Af Trine Torp (SF), Hundested

Hundested Havn er en perle med dens sammenhæng mellem industri, fiskeri, færgefart og kulturliv. Særligt kulturhavnen har de seneste år udviklet sig til at være et tilløbsstykke både for os fastboere og for sommerhusgæster, endagsbesøgende m.fl. På grund af kunsthåndværkere, gallerier, spisesteder, lystbådene mm. Jeg har selv nydt at opleve, hvordan havnen kunne tiltrække mennesker, selvom Corona har sat sine store begrænsninger. Men det har den kunne, fordi den byder på en særlig stemning og nogle særlige oplevelser.

Nu læser jeg, at der hvor Egeværk lå tidligere og sammen med glaspusteriet udgjorde et inspirerende kunstnerisk makkerpar dør om dør på det yderste af kulturmolen, nu er udsigt til en butikskæde med sportsudstyr og tøj, hvis de kan få en dispensation igennem det politiske udvalg i Halsnæs Kommune på onsdag.

Den dispensation håber jeg virkelig ikke bliver givet!

For det første vil det ændre det særlige kreative kendetegn, som den del af havnen har, og det vil sætte gang i en forandring fra kulturhavn til endnu et butiksområde med kædebutikker, som der findes så mange andre af rundt om i landet. Stik imod den lokalplan for området, hvor det fremgår, at det skal være enten kunsthåndværk eller havnerelaterede aktiviteter. Det var faktisk også derfor, byggeriet fik sin tilladelse i sin tid.

For det andet er det en virkelig udemokratisk måde at omgås den kommende lokalplansproces for området. For beslutninger om ændringer af lokalplaner plejer at indeholde høringer og muligheder for at borgere kan være involveret. På denne måde sniger man en lokalplansændring ind ad bagvejen.

Så min appel til lokalpolitikerne i Halsnæs: stem nej til den dispensation og lad os få en ordentlig borgerinddragende lokalplansproces.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?