6. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Halsnæs topper med flygtninge i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Halsnæs topper med flygtninge i arbejde
Debat Halsnæs - 22. februar 2021 kl. 11:30
Af Marie-Christine Poncelet, Jens Søndergaardsvej 17, Hundested

Svar til Hans Andersen MF, Venstre: Har Halsnæs' borgere brug for splittende budskaber vedrørende udlændinge? skal den giftige retorik, der finder sted på landsplan omkring integration spredes i vores lille kommune, hvor vi faktisk har det godt med de flygtninge der er kommet hertil og som opfører sig eksemplarisk?

Det kunne godt være, at Hans Andersen skulle informeres lidt bedre, for det viser sig at integration går godt i Halsnæs, det viser de nye tal fra det Integration og Beskæftigelses Ambassadør-projekt, IBA, som Halsnæs Kommune er en del af. Halsnæs topper når det handler om at få fleste flygtninge i arbejde.

I Halsnæs er 44% af nyankomme flygtninge og familiesammenførte til flygtninge mellem 18 -64 år, kommet ud på arbejdsmarked, det er næsten en fordobling siden 2018.
"De nye tal viser med al tydelighed at vi lykkedes rigtigt godt med de integrations og beskæftigelses indsatser vi har sat i værk...." udtalte udvalgsformand Annette Westh.

Så du skal gå et andet sted for at fiske nogle stemmer ved at mistænkeliggøre de flygtninge, vi har i Halsnæs. Det går fint her, alle løfter dette opgave på en god måde i fælleskabet: kommunen, erhvervslivet, skolerne, dagsinstitutioner, frivillige organisationer og flygtninge selv.

Vi har ikke bruge for splid og mistænkeliggørelse, vi vil ikke have en giftig retorik til at forpeste vores kommune og ødelægge det integrationsarbejde der er i gang.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?