20. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Halsnæs' boligejere skal ikke betale for højere dagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Halsnæs' boligejere skal ikke betale for højere dagpenge
Debat Halsnæs - 05. maj 2021 kl. 16:47
Af Mette Abildgaard, folketingsmedlem Det Konservative Folkeparti

Jeg bliver altid lidt smånervøs den 1. maj, for hvad har de røde partier nu fundet på? Forleden blev min frygt til fulde indfriet, da SF præsenterede deres forslag om at hæve dagpengesatsen med 4000 kr. de første tre måneder.

Det er jeg ganske enkelt imod! Vi skal naturligvis have et stærkt sikkerhedsnet, men det har vi også allerede i Danmark, og dagpengesatsen behøver ikke komme helt op på 23.000 kr. som SF foreslår. Mangel på arbejdskraft bliver snart en udfordring i Danmark igen, når coronaen helt slipper sit tag i vores erhvervsliv, og så får vi brug for alle hænder på arbejdsmarkedet.

Dagpenge skal aldrig være en hængekøje, hvor man hellere vil blive liggende, end tage et arbejde. Vi skal arbejde på at få flere i arbejde – ikke på at holde flere i dagpengesystemet.

Så jeg er imod at hæve dagpengene med 4000 kr. Men hvad endnu værre er, den finansiering SF foreslår er helt på månen. De vil lade alle boligejere, som har gæld i deres bolig, betale regningen. I dag betaler danskerne allerede alt for mange penge i boligskatter, selvom vi konservative i vores regeringstid fik annulleret flere af de planlagte grundskyldsstigninger. Naturligvis skal vi ikke betale endnu højere boligskatter. Vores bolig er et hjem, og ikke et lukrativt skatteobjekt for staten!
Vi ser gerne på behovet for justeringer af vores dagpengesystem.

I Det Konservative Folkeparti har vi eksempelvis fremsat et beslutningsforslag om at forbedre dagpengesystemet ved at give iværksættere og selvstændige de samme vilkår som lønmodtagerne. Det siger sig selv. Det håber jeg meget af SF vil bakke op om.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?