21. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Dumt og dyrt at spare på rengøringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Dumt og dyrt at spare på rengøringen
Debat Halsnæs - 06. oktober 2021 kl. 09:41
Af Jesper Olsen, Formand 3F Frederiksværk-Frederikssund

Byrådet i Halsnæs er med budget 2022-2025 i færd med at sætte helbredet for alle kommunens medarbejdergrupper, i fare!

Et samlet byråd i Halsnæs har besluttet, at nedskæring af personalet vil medføre lavere sygefravær blandt kommunens rengøringspersonale. Det er en helt forkert vej at gå. Godt hver anden sygemelding i Danmark skyldes infektioner og Covid-19 og efterfølgende mutationer har med stor tydelighed vist hvor vigtigt det er for vore børn og ældre i institutionerne, at der er fokus på høj hygiejnestandard.

Hvis byrådet vil nedbringe smittespredning og deraf følgende sygefravær, så skal politikerne skrue op for rengøringsindsatsen.

Ifølge byrådets udspil vil man øge fokus på nærvær fremfor fravær – 3F tillader sig at spørge om hvorfor det ikke er sket for længe siden?
Vi sætter pris på en nærværende ledelse, men at bruge det som årsag til at fjerne det interne vikarkorps, flyverteamet, som sikrer afløsning under sygdom og ferie, er på ingen måde en vej der sikrer et lavt sygefravær.

Byrådet skriver i deres forslag, at denne manøvre vil føre til manglende rengøring og at rengøringsstandarden vil blive udfordret – allerede her burde samtlige medlemmer af byrådet stoppe op og fjerne denne besparelse.

Vi har i 3F ikke kendskab til undersøgelser, der viser at en reduktion af rengøringspersonalet skaber forbedring af kvaliteten og beder derfor de ansvarlige byrødder om at fremskaffe denne dokumentation.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?