16. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Boliger - også på Højbjergområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Boliger - også på Højbjergområdet
Debat Halsnæs - 21. september 2021 kl. 11:12
Af Jannik Haulik Jørgensen, byrådsmedlem og kandidat til byrådet for Socialdemokratiet

Svar til Anja Rosengreen og Olaf Prien, samt til Peter Nørris Dalsgaard: SF skriver i et svar til mit debatindlæg, at de ikke ønsker boliger på Højbjerggrunden. Personligt ser jeg gerne, at dette område bliver udbygget og gerne med almennyttige boliger.

Dette område har været udlagt til bebyggelse igennem flere år, så jeg forstår ikke at SF først nu gør opmærksom på, at de ikke ønsker bebyggelse på dette område. Det har I jo haft mulighed for at gøre opmærksom på tidligere.

Jeg er med på, at Højbjerg er et skønt område og derfor har vi en opgave som byrådsmedlemmer, at sikre når vi udbygger, at det sker i respekt for området. Dette kan gøres med boliger som er i farver og materialer som passer til området. Men også hvor naturen er i centrum.

I skriver også, at I bekymret for infrastrukturen i området og at vi måske på sigt skal udbygge med en skole. Selve infrastrukturen har jeg personligt ikke den store bekymring for og hvis vi bliver nødt til at bygge en ny skole, som vil jeg se det som et positivt problem, da vi så også har flere betalende skatteborgere i kommunen.

I ønsker lige som jeg, at Storebjergområdet bliver bebygget. Men det kommer til at tage nogle år, inden vi er klar til det. Skal vi i mellemtiden ikke udbygge Hundested? Anja og Olaf skriver, at i helst vil se udbygning af kommunen skal foregå i den østlige del af kommune. Hvorfor må Hundested ikke udvikles? I øjeblikket bliver der solgt boliger som aldrig før. Det er jo yderst positivt. Men hvis som ældre har en ejerbolig og ønsker at sælge denne, så er der ikke nogen boliger for dem at flytte i. Derfor mener jeg, at vi har behov for lejeboliger og gerne almene boliger.

Peter Nørris Dalsgaard, Konservative, skriver i et svar til mit debatindlæg, at vi ikke har haft igangsat almene boliger i den sidste byrådsperiode. Dette er ikke korrekt. Vi har faktisk godkendt en kommuneplan for Kregme Syd, hvor der indgår almennyttige boliger. Men vi mangler selvfølgelig at få dem bygget. Men mon det ikke sker snart?

Rejser du til udlandet i år?