25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: At tage konsekvensen af SKYLD

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: At tage konsekvensen af SKYLD
Debat Halsnæs - 03. september 2021 kl. 13:22
Af Hans Buhr og Kim Snekkerup, Strandager 12, Liseleje/ Liselejevej 27 B,, Liseleje

Vi har nu fået oplyst, at Kirkeministeriet har stadfæstet Biskoppens afgørelse (fra 4.12.2020), om at valgforsamlingen til Melby Menighedsråd i september samme år var ugyldig. Derfor skal der nu gennemføres et omvalg i sognet. Det kan vi som klagere kun være tilfredse med.

Det må være ensbetydende med, at det tidligere Menighedsråd har medvirket til at gennemføre en ulovlig handling, og dermed har pådraget sig SKYLD!

De egentlige syndere må i første omgang være den tidligere menighedsrådsformand samt den daværende valgbestyrelse, som helt bevidst tilsidesatte reglerne for gennemførelsen af valgforsamlingen og yderligere tilsidesatte et svar fra stiftsadministrationen, hvor valgbestyrelsen klart blev fortalt, at disse regler ikke kunne fraviges.

Overtrædelserne medfører nu et omvalg med betydelige omkostninger for kirkekassen - vores kirkeskat.

Det må derfor have konsekvenser for det tidligere menighedsråd eller i hvert fald den ansvarlige formand / valgbestyrelse.

- For det første kunne stiftet overveje at tage §46, stk. 3 i Lov om menighedsråd i anvendelse.

§ lyder: Stiftsøvrigheden kan anlægge erstatningssag mod et menighedsrådsmedlem, som er ansvarlig for, at kirkekassen er påført et tab.

Da overtrædelsen uden tvivl har været helt bevidst bør kirkekassen holdes skadesløs og de ansvarlige pålægges at dække omkostningerne.

- For det andet vil enhver "politiker" der bevidst tilsidesætter reglerne - gå af, og dermed også undlade at genopstille.

Vi i Melby Sogn kan ikke være tjent med en kirkelig ledelse, som i den grad ændrer regler for egen vindings skyld.

Så nu afventer vi spændt på Biskoppens udmelding om omvalgets gennemførelse, samt om der herfra vil komme en erstatningssag mod de skyldige menighedsrådsmedlemmer.

Stemmer du til kommunalvalget i år?