11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fuglene er ikke fredede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fuglene er ikke fredede
Debat Halsnæs - 30. marts 2021 kl. 09:11
Af Anders Bjerregaard, Frederiksværk

FUGLELIV Lad mig starte med at slå fast, at jeg synes gutterne i Lynæs Surfcenter gør et rigtig godt stykke arbejde for fritids- og kulturlivet i Halsnæs! Så langt så godt.

arrow Læs også: Synspunkt: "Jeg er sgu stolt af Surfcentret"

Men jeg medgiver Hans Rasmussen i, at Halsnæs kommune bør være bedre til at efterstræbe målene for Natura 2000 områder - herunder område 153 mellem Rørvig og Lynæs.

Som jæger er det mig dog meget magtpåliggende at få præciseret et par faktuelle forhold, som godt kan misforstås, når man læser Hans Rasmussens indlæg. Det, at et område er omfattet af Natura 2000 og/eller bliver betegnet som fuglebeskyttelsesområde, er ikke ensbetydende med, at fuglene i området er fredede, og at der dermed ikke må drives jagt - det må man som udgangspunkt godt!

Ligeledes er der tale om en decideret fejl, når der står, at Hvinanden er fredet. Det er den ikke. Dette blot for at påpege, at hvis man i jagtsæsonen går en tur i fx området omkring Lynæs eller Rørvig og ser jægere udøve jagt inde i Natura 2000 området, så er der altså IKKE tale om en lovovertrædelse. Det er ganske lovligt - hvis man selvfølgelig vel og mærke overholder alle de andre regler og love, der gælder for jagt på havet.

arrow Havne har overnatning uden tilladelse
09. april 2021 kl. 04:30 Opdateret: kl. 16:55
arrow Surf-ansøgning skal for byrådet
08. april 2021 kl. 08:43 Opdateret: kl. 11:44
arrow Nabomodstand mod hytter og telte i Lynæs
06. april 2021 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?