29. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til tvangskloakering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til tvangskloakering

DEBAT af Kim Glavind, Mejsebakken 10, Kregme

Debat Halsnæs Avis - 09. september 2020 kl. 08:58

Det er forstemmende at læse, at SF med støtte af Socialdemokratiet og venstrefløjen går i brechen for at påføre sommerhusejerne i området fra Lille Kregme til Ølsted omkostninger for i størrelsesorden 100.000 kroner pr. hus til en tvangskloakering af vores område.

Området er i stor udstrækning præget af små sommerhuse - ofte selvbyggede af håndværkere og arbejderfamilier igennem de sidste 60-70 år. Her var det muligt for almindelige mennesker at få adgang til natur og strand til en pris, som de kunne betale.

Her gik vi og troede, at det faktisk var denne befolkningsgruppe, som SF og socialdemokraterne så med sympati på, men nej med en enkelt beslutning vil man fjerne drømmen om at eje et lille fristed til familien.

Hvordan i alverden forestiller SF sig, at pensionister og folk med almindelige indtægter skal kunne rejse 100.000kr. (måske mere afhængigt af arbejderne på egen grund) ? Der bliver for rigtig mange kun den ene mulighed at sælge livsdrømmen og rykke hjem i lejligheden.

Beslutningen er forkert - rigtig mange har vel vedligeholdte septictanke og sivebrønde. Hvor er beviset for, at det er sommerhusene, der bærer ansvaret for evt. forurening af fjorden ? Man kunne alternativt gennemføre en inspektion af de eksisterende anlæg og påbyde renovering/fornyelse, hvis der vurderes behov herfor. Og hvordan ser det ud med landbrugets rolle ?

Jeg er klar over, at sommerhusfolket ikke prioriteres højt i Halsnæs Kommune - der er ikke så mange stemmer i os, der bor uden for kommunen. Men der er trods alt en del lokale, der har sommerhus her eller permanent adresse, så nogen stemmer er der.

Og så må man undre sig, at partier, der påberåber sig at varetage den almindelige families interesser, så åbenlyst viser, at dette slet ikke holder vand.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?