10. juli 2020
SFeren Trine Torp og Anja Rosengreen. Foto: William Vest-Lillesøe
SFeren Trine Torp og Anja Rosengreen. Foto: William Vest-Lillesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lort flyder til Kattegat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lort flyder til Kattegat

DEBAT af folketingsmedlem Trine Torp (SF) og Anja Rosengreen (F) byrådsmedlem og udvalgsformand

Debat Halsnæs Avis - 25. maj 2020 kl. 19:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spildevandssagen fra København viser, hvor sårbar vores miljøforvaltning i Danmark er. Når man som lille geografisk enhed (kommune) kan tillade sig at træffe beslutning om udledning af kæmpestore mængder urenset spildevand, uden at inddrage, endda uden at orientere politisk niveau eller nabokommuner - eller uden at beregne transporten af spildevandet, - viser det tydeligt, at der mangler sammenhæng.

Ligesom vi er holdt op med at hælde vores affald ud på landjorden, skal vi selvfølgelig ikke gøre det, i havet. Løs problemet på en anden måde, ikke på den nemme måde. Vi er afhængige af hinanden og afhængige af, at alle udviser høj grad af omtanke for miljøet, men hvis nogen ikke gør, er det åbenbart folkestemningen der skal aktiveres for at stoppe det? Heldigvis trængte historien om udledning af 5 dages urenset spildevand fra landets hovedstad, igennem mediernes opmærksomhed på Corona og en afhøring af en tidligere minister og heldigvis rejste der sig en shitstorm mod beslutningen.

Som nordsjællændere havde vi sidst samme frygt for forurening i vores fælles hav, da der blev lagt op til etablering af havbrug ved Gilleleje. Nu må vi stå sammen igen – vi vil have et forpligtende samarbejde om vores fælles hav, det er ikke bare en stor usynlig losseplads, hvor forurening ”forsvinder”.

Kattegat, hvor det Københavnske lort, iflg Akvariechef Jens Peder Jeppesen (Frederiksborg Amtsavis 25.5.), driver hen, er et af vores største naturområder og bør beskyttes som sådan. Vi foreslår, at Kattegat, Øresund og vores øvrige blå natur skal beskyttes mod belastninger fra land og til vands, igennem havplaner med hovedfokus på beskyttelse og bevarelse af havmiljøet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?