28. maj 2020
Susan Eirfeldt, Venstre
Susan Eirfeldt, Venstre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræver respekt for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræver respekt for de ældre

DEBAT af Susan Eirfeldt, Byrådsmedlem for Venstre

Debat Halsnæs Avis - 21. maj 2020 kl. 18:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre har skrevet et debatindlæg om restriktive vilkår for besøg på plejecentre, som byrådsmedlem og udvalgsformand Thue Lundgaard, Enhedslisten, har valgt at kommentere.

Venstre har følgende kommentarer: Vi er nødt til at påpege, at åbning af besøg på plejecentrene aldrig har været til en politisk beslutning, som Thue Lundgaard skriver i sit svar på Venstre debatindlæg.
Vi har stor respekt for vores ældre borgere. Vi må ikke glemme, at det er mennesker med egen selvbestemmelse.

Og når borgerne bliver tilbudt besøg af ½ times varighed om ugen med opsyn af en medarbejder, så er det som Ældrerådet skriver i deres årsberetning, fængselslignende tilstande. Det er ikke rimeligt, og vilkårene må med fordel for borgerne kunne lempes.

Vi skal stadig sørge for at passe på vores ældre og sårbare, og sørge for de er bedst muligt beskyttet under denne COVID-19 periode Vi har fuld forståelse for, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt med en fuld genåbning. Som vi skrev i debatindlægget, skal besøgene naturligvis foregå under hensyntagen til retningslinjer og sikkerhed for de ældre.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?