29. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug din stemmeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug din stemmeret

DEBAT af Per Løth, formand for Frederiksværk-Vinderød Sogn

Debat Halsnæs Avis - 06. september 2020 kl. 11:09

Er du medlem af Folkekirken, så er det den 15. september 2020, du kan være med til at bestemme, hvem der skal være menighedsrådsmedlemmer.

Alle sogne over hele landet har valg denne dag. Så find dit sogn, hvor du kan møde. Ved mødet i Frederiksværk-Vinderød Sogn skal der vælges 11 medlemmer, og du kan her stemme på de seks, som du vil foretrække, der kommer med i menighedsrådet. Du kan bare møde op til valgmødet, der åbner kl. 19 i Frederiksværk Sognegård i Kirkegade. Du kan også selv stille op til valget, det kræver ikke nogen forhåndstilkendegivelse, du skal bare melde dig som kandidat ved mødet.

Menighedsrådet har brug for mennesker med forskellige interesser, så det bliver bredt sammensat og bedst muligt kan udføre de forskellige opgaver, der skal løses. Du skal selvfølgelig gå ind for de værdier, som folkekirken står for, men ellers er der ikke nogen krav. Menighedsrådet varetager opgaver som babysalmesang, oplysende og inspirerende møder, drift af kirken og kirkegården, kor- og sangaftner og sørger sammen med præsterne for de kirkelige handlinger. Menighedsrådet holder normalt et fællesmøde en gang om måneden.

Vel mødt til valgmødet kl. 19 den 15. september 2020 i Frederiksværk Sognegård.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?