15. november 2018
Byrådet skal stå frem i samlet flok i forhold til regionen på hele trafik- og sygehusområdet. Foto: Karl Erik Frederiksen
Byrådet skal stå frem i samlet flok i forhold til regionen på hele trafik- og sygehusområdet. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vis fodslaw i hele byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vis fodslaw i hele byrådet
Debat Gribskov - 02. februar 2018 kl. 11:25
Af Jes E. Freisner Tibirkevej 15, Tisvilde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Velfærd under forandring, hvordan?

Generelt set står vi i dag med vores velfærdsarbejde i kommunen med en kompleks og dilemma præget udfordring, da det skal søges at integrere og indeholde meget forskellige rationaler. Det er ingen ny situation men bliver tydeligere og tydeligere. Vi skal som borger sikres den nødvendige retssikkerhed gennem regler, love og upartiskhed i sagsbehandlingen, effektivitet, service og valgfrihed m.m. samt normer omkring facilitering og psykologiske indsatser.

Det, som tæller, er hvorledes mødet mellem borger og ansat (alle kommunens ansatte) opleves og fungerer, og der er ikke noget på hele velfærdsområdet, der er sort/hvidt eller enten eller. Der skal tages mange hensyn, både økonomiske, lovfæstede og personlige, og det er man i min optik nødsaget til at forholde sig til, når man står midt i en sag. På samme måde er vores byråd forpligtet på at agere på hele velfærdsområdet, når der skal bevilges de nødvendige ressourcer og indsatser. Det nytter ikke at bekrige hinanden, beskylde hinanden for alskens ulykker og forlange store udredninger af sager, man ikke forstår, og at bruge medierne som kampplads for blot at være synlige og virke handlekraftige, for egen vindings skyld.

Det er nu, der er brug for refleksion og etablere det fodslaw i hele byrådsgruppen, der skal til for, at vi som kommune i fællesskab kan afstemme niveauet på bl.a. velfærdsområdet, herunder afdække de åbenlyse fejl og mangler og sætte handling bag for afhjælpning her og nu, tale med samlet røst i forhold til regionen på hele trafik- og sygehusområdet. Vi er en lille spiller og har ikke en chance for at komme igennem uden for vor egen kommunegrænse, hvis ikke vi står frem i samlet flok. Alt andet er utopi at tro det.

Vi vil alle det bedste, lad os nu udvise den fornødne solidaritet og sammenhold i kommunen og vise omverdenen, at vi er en kommune, der både kan og vil, og en kommune, der skal tages alvorligt.