23. oktober 2019
Karen Kaas er blevet udnævnt til ny skoleleder på Nordstjerneskolen. Jeg taler med hende om folkeskolens rolle og hendes visioner for skolen, der vistnok er kommunens største
Karen Kaas er blevet udnævnt til ny skoleleder på Nordstjerneskolen. Jeg taler med hende om folkeskolens rolle og hendes visioner for skolen, der vistnok er kommunens største
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre og privatskolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre og privatskolerne
Debat Gribskov - 29. maj 2019 kl. 14:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Hybel
Bækkegårdsvej 12, Ramløse

Helsinge

Debat

Venstre vender sig i deres valgkamp mod besparelser på privatskolerne. Blandt andre Anna Libak, som argumenterer med, at det ikke gavner folkeskolen, at man skærer i tilskuddet til de private skoler, som Socialdemokratiet foreslår. Og at det er billigere for det offentlige, at forældre vælger private skoler og dermed betaler 24 procent af udgifterne.

Problemet er bare, at folkeskolen svigtes i takt med, at flere og flere vælger de private skoler. Siden kommunalreformen er i omegnen af hver femte folkeskole blevet lukket og mange steder erstattet med private skoler. Disse har i samme periode oplevet en øget tilgang af elevtallet helt op til 40-50 procent. Det er en stærkt bekymrende udvikling.

Folkeskolen har med PISA undersøgelser og nationale tests været med til at skærpe forældres opmærksomhed på deres børns faglige udbytte, ligesom vi har fået en folkeskolereform, der har affødt en voldsom kritik. Alt i alt har det medført en skepsis overfor folkeskolen, som har fået mange forældre til at melde deres børn ind i en privatskole.

En privatskole, der ikke er forpligtet på samme måde som folkeskolen og som bl.a. ikke behøver at tage sig af elever med særlige behov. Hvis man mener, at folkeskolen skal være en institution, der genererer sammenhængskraft i samfundet, så handler det om at vende udviklingen. At styrke folkeskolen og bremse "flugten" til de private skoler.