14. december 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urenset spildevand med menneskelige ekskrementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urenset spildevand med menneskelige ekskrementer
Debat Gribskov - 11. august 2017 kl. 10:37
Af Lise Beck Rundehøjs-Ager 5 Gilleleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til adm. direktør Mette Therkildsen, Gribvand.

Tak for din fyldige besvarelse af min henvendelse til politikerne i Gribskov kommune. Jeg tror fuldt og fast, at Gribvand Spildevand A/S overholder udledningstilladelsen, så påvirkningen af vandløbet er minimeret mest muligt. Men kære Mette Therkildsen, du er jo ikke politiker og har ingen indflydelse på, hvordan »min« å behandles.

Dengang da de store skybrud kom, kom der store oversvømmelser, da åen gik over sine bredder, og Smidstrup Renseanlæg lukkede urenset spildevand med synlige, store menneskelige ekskrementer ud i åen, og de berørte grunde og huse fik rent ud sagt lort ind på deres grunde. Det var helt sikkert før din tid, men jeg tror, at åen måske døde ved den lejlighed. Tidligere kom der en å-mand og rensede åen for grene og plantevækst langs bredderne, han kommer aldrig mere. Jeg har kigget ud på åen fra en grund på Skausager, man kan næsten ikke se vand, så tilgroet er der, så jeg tror slet ikke, der er nogen gennemstrømning ud til Søborg Kanal. Står man på Gilleleje Havn og kigger ned i Søborg Kanal, er vandet helt brunt og grumset, og det løber altså ud i havnen, tæt ved de fine strande. Om det er Tinkerup å eller en anden å, der forurener, ved jeg ikke.

Du kan ikke gøre noget for åen, men det kan politikerne, hvis de vil. Det er så trist, at der løber en lang å gennem Smidstrup til Gilleleje, fuldstændig urenset og helt uden vandinsekter, endsige fisk. Det koster penge at åbne åen, men spørgsmålet er, om Gribskov kommune har råd til at lade være.

Nu sælger kommunen ejendomme og får nogle uventede indtægter. Brug dog nogen af disse mange penge til at genoprette en lang å, så den igen kan blive en levende del af vores natur.