18. januar 2019
Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trist beslutning om parkering på fortove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trist beslutning om parkering på fortove
Debat Gribskov - 17. april 2018 kl. 14:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Jeg har erfaret, at Byrådet i Gribskov Kommune den 16. april har vedtaget : »Bekendtgørelse af Parkeringsregler i Gribskov Kommune«.

Folketinget vedtog en ændring af Færdselsloven gældende for hele landet, blandt andet om at :

»Standsning eller parkering må ikke ske på cykelsti, gangsti, yderrabat eller fortov« i tættere byområder ( § 28, stk. 3 )

Det er en enkel og forståelig udmelding til alle bilister.

Gribskov Kommune udnytter samme lovs paragraf 92 til at vedtage »en lokal bekendtgørelse , som tillader at parkere med to hjul på fortov i tættere bebygget område i Gribskov Kommune, forudsat, at der er et frirum til passage på fortovet på minimum 100 cm.«

Den beslutning kommer til at ramme i særlig grad mennesker med handicap, men også ældre og gangbesværede medborgere, folk med barnevogn og mindre børn. Disse grupper kan nemlig blive tvunget ud på kørebanen for at komme forbi en parkeret bil og dermed bringe sig selv og andre trafikanter i en ulykkelig situation.

Jeg er nyvalgt formand for Danske Handicaporganisationers lokalafdeling, i daglig tale benævnt DH Gribskov. Da jeg første gang hørte om beslutningsforslaget, troede jeg, det var en aprilsnar. Men det var det ikke . Sagen har været i høring i Handicaprådet i Gribskov Kommune, og der ligger et klart høringssvar, som fraråder parkering på fortov.

Beslutningen følger ikke intentionerne i Gribskov Kommunes handicappolitik, som skal sikre gode levevilkår for medborgere med handicap. Den tilsidesætter også Folketingets overordnede mål om at friholde de svage trafikanters trafikarealer til sikker færden.

Jeg kender ikke byrådsmedlemmernes begrundelse for at beslutte, som de gør. Men mandag den16. april 2018 blev en trist dag for mennesker med handicap.

Alle må kunne se problemet, og jeg opfordrer bilister i Gribskov Kommune til at parkere på enten parkeringspladser eller ved kantsten, men aldrig oppe på fortovet.

Tænk på jeres medmenneskers levevilkår.

Bjarne Jørgensen
Formand, DH Gribskov

Allikebakken 13
Helsinge